Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatvoren posljednji fast-food lokal

Popularni svjetski fast-food lanac propao u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki fast food lanac Subway zatvorio je vrata svih šest restorana u Zagrebu nakon pet godina poslovanja.

Put u propast jednog od i najvećih međunarodnih lanaca brze hrane počeo je prije dvije godine: 2007. zatvoren je glavni Subway restoran, odmah uz Trg bana Jelačića, a posljednji, šesti lokal hrvatskog Subwaya, koji se nalazi u prolazu Ciboninog tornja, zatvoren je prošlog tjedna, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Igrokaz pred iznenađenim putnicima VIDEO: Darth Vader uhitio princezu Leiu u podzemnoj željeznici

U 91 zemlji svijeta Subway ima 31.468 restorana (devet ih se otvorilo u posljednja 24 sata, od srijede do četvrtka), a samo u Americi svake minuta proda oko 2800 sendviča.

Jedini franšizni lanac brze prehrane kojem nije uspjelo u Hrvatskoj

U Hrvatskoj su vlasnici franšize još u siječnju najavljivali daljnju ekspanziju i otvaranje šest novih restorana. Planovi su se, međutim, izjalovili. Od prošloga tjedna Subway je jedini franšizni lanac brze hrane kojemu nije uspjelo u Hrvatskoj. Zašto? Osnivač tvrtke Super-Sub to ne želi otkriti.

Upravo 2007., kada je zatvoren prvi i najvažniji lokal, u Super-Sub ulazi Quaestus fond Borislava Škegre. Točnije, u vlasničku strukturu ušla je tvrtka GFG Gustus, koju je osnovao taj fond i temeljni kapital Subwaya povećan je sa 80.000 kuna na gotovo tri milijuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene