Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apel zemalja EU

Pomognite stranim investitorima da se probiju na hrvatsko tržište

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zemlje članice Europske unije pismom su apelirale na hrvatsku Vladu da se pomogne njihovim investitorima u lakšem probijanju na hrvatsko tržište.

Birokratske barijere, česta izmjena zakonodavstva i poreznih stopa, smatraju, zbunjuju investitore. Ministar Radimir Čačić pismo smatra dobrodošlim i uvjerava kako njegova vlada radi sve kako bi se taj problem riješio. Najavio je i osnivanje Agencije za investicije koja bi europskim investitorima trebala pomoći da na jednom mjestu imaju sve potrebne informacije.

Pročitajte i ovo Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019. Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a

>> EKSKLUZIVNO Čačić: Odlazim iz Vlade ako plan investicija ne uspije do 9. mjeseca

'Moja je preporuka prvom potpredsjedniku bila da se napravi nešto poput agencije takozvani 'One stop shop' tako da strani investitori znaju gdje ići da bi riješili sve svoje probleme', rekao je Paul Vandoren, šef delegacije EU.

'Novac nema ime investitor bio on Hrvatski francuski ili kandaski ima iste probleme. Stvari treba poijednostaviti', poručio je Radimir Čačić, prvi potpredsjendik Vlade.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene