Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdravlje uz odmor

Medicinski turizam - neiskorišteni rudnik zlata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada je riječ o turizmu nova nada za Hrvatsku je medicinski turizam.

Stručnjaci su uvjerili političare da je suludo propuštati kroz ruke stotine milijuna dolara moguće zarade na produženoj sezoni. No sada je pitanje mogu li političari pokrenuti potrebne promjene koje će otvoriti vrata tom silnom novcu.
Hrvatska rast, zaposlenost i zaradu može ostvariti kroz prodaju turističkih aranžmana koji uključuju i zdravstvenu uslugu. Gosti punijih novčanika diljem svijeta godišnje za to plaćaju vrtoglavih 100 milijardi dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Turski premijer: 'Rukovati se s Asadom isto je kao i rukovati se s Hitlerom ili Miloševićem' Slika nije dostupna Neslužbeni rezultati Udruga Rode: Zbog štednje HZZO-a manji je broj trudnoća

>> Bajs: Poduzimamo nove mjere za pred i posezonu

No ako doista hoće djelić tog kolača, Hrvatska mora promijeniti regulativu, dati konkretne novčane poticaje za takav biznis te konačno urediti prostorne planove za gradnju. 'Ali mi nismo u stanju to napraviti. Za ovo nam ne može nitko konkurirati. Imamo lijepo more, imamo lijepu obalu. Imamo svoje ljude i ovdje se ne može sad pojavit neki Nijemac pa nam uzeti biznis', kaže specijalist oftalmologije Nikica Gabrić.

No možemo ga uzeti mi sami sebi jer za sada nemamo nikakvu jasnu strategiju gospodarskog razvoja. Politika zato jasno mora donijeti strateški plan i snažno poticati samo one sektore koji najviše zarađuju i zapošljavaju. Medicinski turizam je dobar primjer jer uz njega se može zarađivati svih 12 mjeseci, umjesto samo tri kao do sad. Potpredsjednik Vlade Domagoj Milošević, čija je misija dovođenje investitora, obećava potporu.

'Ja vjerujem da tu imamo i što se tiče turizma i daljnjeg ulaganja veliki potencijal ali mislim da imamo potencijala u produljavanju sezone. Siguran sam da je i zdravstveni turizam jedan od načina kako tu sezonu možemo produžiti', kazao je Milošević.

Imamo obalu, imamo devastirane hotele na rajskim lokacijama koje samo treba obnoviti, pa još da kao i Austrija investitorima ponudimo konkretne poticaje u novcu koji će se višestruko vratiti. Rješenja su jednostavna, samo ih treba početi provoditi; uporno i planski.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene