Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAŽIVANJE SE NASTAVLJA

Iznuđivali novac na temelju izmišljenog duga: Policija im pripremila klopku

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Policajci iz zadarskog Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljanina u dobi od 36 i 38 godina koje se sumnjiči za kazneno djelo iznuda počinjenog na štetu 41-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Nakon prikupljenih saznanja kako 41-godišnjaka od kraja rujna ove godine na mobitel kontaktira nepoznata osoba i uz ozbiljne prijetnje od njega iznuđuje novac na osnovu nepostojećeg dugovanja, policija je pripremila klopku.

Prilikom primopredaje novca 19. studenog u poslijepodnevnim satima na području Zadra uhitili su 36-godišnjaka, kod kojeg je pronađeno i oko dva grama kokaina.

Policija je uhitila i 38-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg se sumnjiči da je u namjeri stjecanja znatne protupravne imovinske koristi, putem SMS poruka prijetio i iznuđivao novac od oštećenog.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija te osobnog vozila osumnjičenih, objavila je policija.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv oba osumnjičenika nadležnom državom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Iznuda i predani su u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uhvaćeni na djelu Pet godina ucjenjivali zaposlenika osiguravajućeg društva i prijetili njemu i njegovoj obitelji

Pročitajte i ovo U stanu osumnjičenog pronađena je veća količina novca Policija poziva na oprez Dolijao dubrovački lihvar, ucjenama i prijetnjama dvojicu muškaraca olakšao za 5,3 milijuna kuna

Protiv 36-godišnjaka se nadležnom sudu podnosi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene