Obavijesti Video Pretražite Navigacija
privedena trojica

U Varaždinu prava drama: Mladić u Audiju bježao policiji, a kad je vidio da nema kud, jednog policajca pokušao pregaziti

U patroli s prometnom policijom (Foto: Dnevnik.hr) - 1
U patroli s prometnom policijom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Varaždinski policajci su u subotu priveli devetnaestogodišnjeg vozača Audija i dvojicu njegovih suputnika i to nakon potjere tijekom koje je vozač pokušao pregaziti jednog policajca.

U subotu, 10. srpnja oko 15:30 u Optujskoj ulici u Varaždinu, varaždinski interventni policajci su pokušali zaustaviti  Audi 80, koje se kretalo u smjeru Hrašćice.

Međutim, vozač se nije zaustavio već je automobilom počeo bježati dalje prema Sračincu te sporednim ulicama natrag prema Hrašćici, čineći pritom brojne prekršaje i ugrožavajući sudionike u prometu, izvijestila je varaždinska policija.

Interventnim policajcima su u pomoć pristigle i druge ophodnje varaždinske policije, a nedugo potom bjegunca su pokušali zaustaviti u Ulici Ruđera Boškovića u Hrašćici. Međutim, vozač je naglo ubrzao i krenuo prema jednom od policajaca s očitom namjerom da ga pregazi. Policajac se uspio spasiti skokom na travnjak pored ceste.

Potom je vozač ponovo pobjegao prema jugozapadnoj obilaznici Varaždina, a policajci su ga uspjeli zaustaviti tek kod Gojanca. 

Utvrđeno je da je Audijem upravljao devetnaestogodišnjak, a s njim su se u vozilu nalazila dva muškarca stara 27 i 36 godina. Sva su trojica uz, kako policija to kaže, uporabu sredstava prisile, dovedena u Policijsku upravu varaždinsku na kriminalističko istraživanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna akcija policije Ni zaredale nesreće im nisu opomena: Vozači u Zagrebu u dva dana počinili 215 prekršaja, policija otkrila u čemu su najviše griješili

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jedna županija rekordna Policija je tijekom vikenda imala pune ruke posla: Jedan vozač napuhao 2,96 promila, drugi vozio 240 km/h

Protiv dvojice putnika podnijet će se optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog vrijeđanja policijskih službenika, dok će se 19-godišnjak uz kaznenu prijavu za kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Teško ubojstvo u pokušaju, tijekom današnjeg dana predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske, priopćila je varaždinska policija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene