Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrael obećao istragu

Bombardirana belgijska agencija u Gazi: "Napadom na civilnu infrastrukturu prekršeno je međunarodno humanitarno pravo"

Belgijanci traže prekid vatre između Izraela i Palestine
Belgijanci traže prekid vatre između Izraela i Palestine Foto: Afp
Bombardirana je zgrada belgijske razvojne agencije u Gazi, nakon čega je belgijska ministrica vanjskih poslova pozvala na razgovor izrelskog veleposlanika.

Belgija je u petak pozvala izraelskog veleposlanika nakon što je bombardirana zgrada belgijske razvojne agencije u gradu Gazi, rekla je ministrica vanjskih poslova Hadja Lahbib.

"Napadima na civilnu infrastrukturu krše se načela međunarodnoga humanitarnog prava. Sve strane moraju ga se pridržavati", objavila je na platformi društvenih medija X.

 

 

Belgijsko ministarstvo za razvojnu suradnju priopćilo je da nema informacije o civilnim žrtvama te da je zgrada, koju dijeli s Handicap Internationalom, trebala biti prazna u vrijeme bombardiranja.

Glasnogovornik ministarstva dodao je da je izraelski veleposlanik obećao istragu.

Pročitajte i ovo Ivan Mikuljan Stigla presuda Mladić oslijepio nakon premlaćivanja: "Sin HDZ-ovca Culeja i ostali moraju u zatvor, od mene su napravili invalida"

Pročitajte i ovo Ilustracija Obiteljski zločin Sud u Doboju potvrdio: Kći Saše K. sudjelovala je u njegovome ubojstvu, poznato je i kako

Nije jasno kada je zgrada bombardirana. Glasnogovornik je rekao da je Belgija za to saznala u četvrtak navečer i da sumnja da se dogodilo u srijedu.

Belgija je jedna od zemalja koja je pozvala na trajni humanitarni prekid vatre u Gazi i kritizira Izrael zbog načina na koji rješava sukob.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene