Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poslušajte kako zvuči novi motor za Formulu 1

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim Formule 1 - MERCEDES AMG PETRONAS pružio je ljubiteljima Formule 1 diljem svijeta jedinstven pogled u budućnost F1 motora s video isječkom i zvukom novog V6 turbo motora!

Mercedes AMG objavio je video isječak koji prikazuje simulacijski krug bolidom za sezonu 2014. koji će pogoniti proizvođačev novi šesterocilindrični motor s turbo punjačem. U video isječku objavljenom na YouTube stranici Mercedes AMG Petronasa, tvrtka je pokazala kako će zvučati njihov novi 1.6-litreni turbo motor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Video prikazuje simulacijski krug po Monzi na koji je namontiran zvuk motora snimljen u Mercedesovom pogonu za razvoj i proizvodnju motora za Formulu 1 u Velikoj Britaniji pri čemu je motor bio povezan na Dyno sustav.

Čovjek zadužen za razvoj Mercedesovih motora za Formulu 1, Andy Cowell, izjavio je da će novi F1 motori biti ''glasni ali slađeg zvuka''. Rezultat je najtočniji mogući prikaz kako će novi F1 motori iz Mercedesa zvučati, što ćemo uživo moći čuti sljedeće sezone.

Spomenuti motor je 1.6-litreni V6 motor sa turbo punjačem koji će Mercedes AMG Petronas tim koristiti u svojim bolidima od sljedeće sezone i koji će zamijeniti dosadašnji V8 motor koji je pak prije nekoliko godina zamijenio još veći V10 motor.

Postojeći V8 motori na brojaču okretaja u crveno ulaze na 18.000 o/min, imaju dvije ispušne cijevi a na ispušnom sustavu nema nikakvih restrikcija što znači da su to jedni od najglasnijih motora tj. vozila na četiri kotača.

Međutim, kod novih V6 motora za sljedeću sezonu, bolidi će imati jednu ispušnu cijev. Kad to usporedimo s nižih 15.000 o/min koliki je limit broja okretaja i tipičnim zvukom karakterističnim za motore s turbo punjačima, biti će to nešto sasvim drugo.

►►►   Pogledajte usporedbu NASCAR-a i Formule 1

Ciljana izlazna snaga iznosi oko 750 KS pri čemu će 600 KS dolaziti iz 1.6-litrenog V6 motora dok će preostala snaga dolaziti iz redizajniranog KERS sustava.

Na službenoj YouTube stranici Mercedes AMG Petronas tima nastaviti će se objavljivati ekskluzivni sadržaji tijekom cijele sezone Formule 1 ali i izvan sezone od legendarnog Nordschleifea do dubokih regija Northamptonshirea, nudeći tako jedinstven uvid u život iza kulisa ovog tima Formule 1.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene