Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pogledajte automobil koji se doista parkiram sam!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na YouTube-u se pojavio zanimljiv filmić koji prikazuje kako funkcionira Parking Assistant sustav dostupan s BMW i3 modelima, i to na vrlo zabavan način!

Sustavi autonomnog parkiranja danas su postali gotovo uobičajena stvar na popisu dodatne opreme s velikim brojem modela automobila, od luksuznih vozila do onih cjenovno pristupačnijih modela. Primarno osmišljen za žitelje velikih gradova u kojima su slobodna parkirna mjesta doista rijetkost i često su vrlo skučena, sustav autonomnog parkiranja uparkirati će vaše vozilo bez posebne intervencije vozača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

A kako to izgleda na novom BMW i3 modelu, pokazao nam je vrhunski rumunjski vozač relija Vali Porcisteanu. Tijekom marketinškog eventa u Austriji, odlučio se malo pozabaviti s BMW i3 modelom i njegovim sustavom autonomnog parkiranja te je priredio svima prisutnima prilično fora trik.

Dok sporo vozite kroz gužve u centru grada i tražite slobodno parkirno mjesto, senzor smješten na bočnim stranama prednjeg branika koji radi pomoću radara detektira ako automobil može stati u određen prazan prostor te signalizira vozaču da je pronašao parkirno mjesto.

Tada, vozač može stati i dužim pritiskom na jedan gumb u unutrašnjosti vozila aktivirati će se sustav autonomnog parkiranja i automobil će se uparkirati sam. Jedina intervencija vozača sastoji se u prethodno spomenutom pritisku gumba koji doduše treba biti kontinuiran.

Nakon što je Vali uspio pronaći način da gumb Parking Assistant sustava bude stalno pritisnut (ljepljivom trakom možda?), brzo je iskočio iz automobila poput pravog kaskadera i ostavio vozilo da se u potpunosti uparkira sam bez da je itko bio prisutan u automobilu.

Kako se čini, ako se gumb Parking Assistant sustava pritisne i nekako zaglavi, BMW i3 doista će se uparkirati sam. Iako je ovo duhovit način da se demonstriraju mogućnosti sustava autonomnog parkiranja, iz BMW-a ipak ne preporučaju da to radite sami s vašim i3 jer ipak svašta može poći po krivu.

Za kraj, pogledajte video prilog i zaključite sami!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene