Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Napokon i službeno - nova Kia Sorento

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo je službeno nova Kia Sorento koja dolazi s redizajniranom prednjom maskom, novim alu-naplatcima, osvježenim stražnjim krajem te poboljšanim motorima.

Krajem ove godine stiže nam nova generacija popularnog Sorento SUV-a iz Kie koja donosi znatan niz poboljšanja u odnosu na postojeći model. Spomenute promjene odnose se na redizajniranu karoseriju, točnije novu prednju masku i stražnji kraj, te poboljšane pogonske sklopove s još ekonomičnijom potrošnjom i nižim emisijama štetnih plinova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Južnokorejski proizvođač obećava bolje vozne karakteristike, bolju upravljivost i uglađeniji rad, veću udobnost, praktičnost i više sigurnosnih funkcija koji će popratiti osvježeni, novi izgled vozila.

''Otkad je predstavljena na tržištu 2009. godine, druga generacija Kia Sorenta prodana je u više od 620.000 jedinica diljem svijeta. Sorento se danas proizvodi u Južnoj Koreji i SAD-u gdje je samo prošle godine pronašao 130.000 novih kupaca i postao najprodavaniji Kia automobil u SAD-u već drugu godinu za redom,'' kaže Thomas Oh, izvršni potpredsjednik Kie i direktor odjela za međunarodno poslovanje. ''Pažljivo smo proučili povratne informacije vlasnika postojeće generacije Sorenta i unapređenja koja nova modelska godina donosi ne odnose se isključivo na kozmetičke promjene već predstavljaju veliki korak unaprijed za naš popularan SUV,'' dodaje Thomas Oh.

Dizajneri u Kii osmislili su nove svjetlosne sklopove s LED tehnologijom, novi stražnji kraj, branike sprijeda i straga s okomito pozicioniranim maglenkama i većim površinama u boji karoserije, te većim izborom naplataka koji od sada uključuje i one od 19 inča.

Novi Kia Sorento i dalje će biti dostupan u konfiguraciji sa pet ili sedam sjedala a proizvođač garantira još kvalitetnije i mekanije površine u unutrašnjosti te nove mjerne instrumente s LCD zaslonom. Što se tiče promjena u interijeru vozila, također treba spomenuti i redizajnirani središnji greben sa 7-inčnim ekranom.

Interijer dolazi u dvije varijante, u crnim ili bež presvlakama od tkanine ili koži, a u ponudi će biti i panoramski krov s električki upravljanim sjenilom koji se doduše nalazi na popisu dodatne opreme.

 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene