Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mercedes-Benz S Coupe – novo značenje riječi luksuz

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mercedes-Benz službeno je predstavio proizvodnu verziju novog Coupea S klase nakon što su internet preplavile neslužbene fotke nove generacije luksuznog coupea.

Nakon što se utišala pompa oko nove CL klase, Mercedes-Benz odlučio je službeno predstaviti i novu generaciju Coupea S klase. Dizajn novog coupea krasi izdužen poklopac motora. Vrlo elegantne linije naglašavaju dužinu vozila koje unatoč svojoj profinjenoj reputaciji širokim lukovima kotača i masivnim naplatcima jasno daje do znanja da se radi o ozbiljnom igraču.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

Prednji kraj krase svjetlosni sklopovi u potpunosti izvedeni u LED tehnologiji s LED dnevnim svjetlima dok stražnji kraj vizualno naglašavaju široki branici koji odaju izrazito agresivan dojam. S međuosovinskim razmakom od 2.945mm, ukupna dužina iznosi 5.027mm, doku su širina i visina 1.899mm tj. 1.411mm, dakle parkirni senzori biti će dobrodošli.

U unutrašnjosti nalazimo vrhunski opremljen putnički prostor a ono što je očigledno na prvi pogled jest da je većina elemenata preuzeta iz limuzinske verzije. Ekran na dodir za unošenje podataka i upravljanje infotainment sustavom iz S65 AMG modela dolazi kao dio standardne opreme dok je Head-Up Display opcionalna oprema.

Standardni panoramski krov dozvoljava pogled u dvije trećine interijera i dolazi s proizvođačevom Magic Sky Control tehnologijom koja nudi mogućnost zatamnjivanja stakla pritiskom gumba. Straga se nalaze dva pojedinačna sjedala a novost u ponudi su Saddle Brown, Bengal Red i Porcelain boje interijera.

Novi model biti će lansiran na tržište kao S 500 Coupe opremljen 4.7-litrenim V8 bi-turbo motorom koji dostavlja 455 KS i razvija maksimalan okretni moment od 700 Nm. Uslijediti će i druge varijante, uključujući i S63 AMG Coupe. Standardno pogon je zadnji a uz nadoplatu će se moći naručiti i 4MATIC, pogon na sve kotače. Mjenjač je dobro poznati 7G-TRONIC PLUS automatski mjenjač sa 7 brzina.

Kako vam se dopada nova C klasa?

Spoj vrhunskog luksuza i performansne zvijeri – ovo je novi S65 AMG

Mercedes-Benz s novim coupeom S klase na tržište uvodi i unaprijeđeni MAGIC BODY CONTROL sustav koji po novome ima funkciju naginjanja u zavojima. Spomenuti sustav radi u suradnji s Active Body Control sustavom i dvije kamere ugrađene na prednjem kraju vozila. Kad sustav detektira da nadolazi zavoj, počinje naginjati automobil do 2.5 stupnjeva kao što to radi i vozač motocikla s ciljem smanjenja lateralnog ubrzanja.

Još jedna zanimljivost koja će više interesirati modno osviještene jest mogućnost naručivanja opcionalnih svjetlosnih sklopova ukrašenih s 47 Swarovski kristala pri čemu 17 kutnih formira dnevna svjetla dok su drugih 30 okruglog oblika i formiraju indikatore za promjenu smjera.

Posljednja S klasa pomaknula je granice luksuza i performansi, a isto se očekuje i od nove perjanice ponude njemačkog brenda. Sudeći po ovome što vidimo, s lakoćom će održati tu reputaciju.

Dok čekamo malo više službenih podataka uživajte u velikoj video i foto galeriji koje smo pripremili za vas!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene