Obavijesti Video Pretražite Navigacija

MacGyver za posao koristi Mercedes-Benz Citan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedavno lansiranoj promidžbenoj kampanji, Mercedes-Benz dao je MacGyveru pouzdanog i sposobnog partnera da ga prati na njegovim avanturama, a isti dolazi u obliku potpuno novog Citana.

Novi Mercedes-Benz Citan javnosti će premijerno biti predstavljen na IAA International Commercial Vehicle Showu u rujnu ove godine. Ovaj automobil reklamiran je kao idealno vozilo za hrvanje s izazovima svakodnevne gradske vožnje zahvaljujući velikom izboru dostupnih modela, funkcionalnosti vozila i visokim sigurnosnim standardima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Volvo Sport P1900 Što kažete na ovaj prekrasan kabriolet iz 1956. godine? Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom

Došlo je vrijeme je da se MacGyver vrati! Iako se MacGyver povukao iz života tajnog agenta i krenuo u vlastiti biznis kao majstor, izgleda da ne može pobjeći svojoj prošlosti. U akcijskom reklamnom filmu i tri nove epizode MacGyvera koje će uslijediti, ovaj junak TV ekrana iz 80-ih još se jednom našao usred borbe dobra i zla.

Mlađe generacije vjerojatno uopće ne znaju tko je MacGyver pa da ih kratko educiramo. MacGyver je bio protagonist nevjerojatno popularne TV-serije koja se prikazivala od 1985. do 1992. godine a prije svega bio je poznat po tome što je mogao popraviti ili razoriti gotovo bilo što na svijetu s tek malo ljepljive trake, spajalicom, komadićem užeta i par grama baruta iz slučajno pronađenog metka. Marketinški stručnjaci iz Mercedesa stoga su logično zaključili da je upravo MacGyver savršena osoba za reklamiranje njihovog novog Citana.

U svom tipičnom stilu ovaj dosjetljiv i snalažljiv junak koristi što god nađe pod rukom da bi savladao izazove i protivnike s kojima se susreće. Ali sada, osim uvijek prisutnog švicarskog nožića i ljepljive trake (dobrog starog ''duck-tape-a''), Richard Dean Anderson može se pouzdati i u svoje svestrano i pouzdano vozilo. U novi niz avantura tako će se upustiti znajući da se može osloniti i na svog najnovijeg partnera – kompaktan i svestran Mercedes-Benz Citan.

Citan će biti ponuđen u širokom izboru modela te uz mnoge personalizacijske opcije čime je isti vrlo prilagodljiv za svakodnevne izazove s kojima se suočava jedan tajni agent. Dostupan u tri dužine karoserije, kao kombi, Mixto ili putničko vozilo, Citan se može opremiti cijelim nizom posebne opreme za raznolike potrebe.

Ne bi li MacGyver u svakom trenutku bio jedan korak ispred svojih neprijatelja, Citan dolazi s tri energična dizelska motora snage od 55 do 81 kW te jednim benzinskim motorom sa superpunjačem koji dostavlja 84 kW.

Pomična bočna vrata i asimetrična stražnja vrata omogućavaju brz i lak pristup svim onim vrlo važnim alatima koji mogu zatrebati u škakljivoj situaciji. Uz mnoštvo odjeljaka za odlaganje predmeta u unutrašnjosti, najpotrebnije stvari uvijek su nadohvat ruke.

Nakon duge karijere u tajnoj službi, MacGyver ima određena očekivanja kada govorimo o udobnosti i sigurnosti. Citan tako dolazi opremljen s čvrsto obloženim luksuznim sjedalima izrađenim od materijala koji su nježni na dodir. Isto podiže osjećaj udobnosti u vožnji na jednu višu razinu koja je popraćena i glatkim i uglađenim voznim karakteristikama. Citan ispunjava i najveće standarde sigurnosti u vožnji što je posebno dobra vijest za MacGyvera koji je svojim avanturističkim stilom života često izložen rizičnim situacijama. ADAPTIVE ESP, elektronički sustav stabilnosti, kontinuirano prati promjene u opterećenju vozila a isti dolazi kao dio standardne opreme sa svim modelima.

MacGyver, iako u ulozi majstora, i dalje je prije svega poslovan čovjek te stoga izuzetno cijeni Citanovu nisku potrošnju od tek 4.3 l/100km i duga vremenska razdoblja između potrebnog servisa koji je potrebno raditi tek nakon 40.000 km ili 2 godine.

Za kraj, Mercedes-Benz odlučio nas je počastiti isječkom iz reklamnog filma nazvanog MacGyver und der neue Citan (MacGyver i novi Citan) koji će izaći 18. rujna. Nije potrebno poznavati njemački da bi shvatili o čemu se radi. Sve u svemu, jako fora!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene