Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljubitelji Davida Hasselhoffa, pripremite se – prodaje se automobil iz Knight Ridera!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Julien's Auctions, aukcijska kuća filmskih i glazbenih zvijezda, objavila je da u prodaju kreću memorabilije iz karijere Davida Hasselhoffa a tu je naravno i automobil iz popularne SF serije iz 80-ih godina, Knight Rider.

Jedan od ultimativnih simbola osamdesetih godina, doba najbolje muzike, najgore mode, i filmova koji su oblikovali umove mnogih, danas je nadohvat ruke. U prodaji se pojavila replika KITT automobila (Knight Industrijes Two Thousand), vjernog pratioca Davida Hasselhoffa u njegovoj borbi protiv zla u legendarnoj seriji Knight Rider.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

To nije jedan od automobila koji su se zapravo koristili za snimanje TV serije već se radi o automobilu koji je izradila obožavateljica Knight Ridera po imenu Jennifer Catano koja ga je zatim poklonila Davidu Hasselhoffu.

Radi se o vrlo preciznoj replici koja dolazi sa svim onim elementima kao i automobil iz serije. a pod poklopcem je 5.0-litreni V8 motor koji snagu preko automatskog mjenjača šalje na stražnje kotače. A kao da to nije bilo dovoljno, unijela je više od 4.000 melodija iz serije u audio sustav ne bi li osjećaj bio potpun.

Pontiac Firebird u seriji je bio gotovo neuništiv a svi koji su ikada pratili ovu seriju vjerojatno su navijali da upali ''Turbo Boost!''. Ipak, najznamenitija stvar kod automobila bila je njegova umjetna inteligencija.

Iako se tijekom snimanja televizijskih serija iz 80-ih s mnoštvom kaskadera i sudara koristilo i razbilo na desetke automobila, u Knight Rideru koristile su se samo četiri verzije izvornog KITT automobila. Automobil korišten za originalne kadrove i fotke izbliza bio je Pontiac Trans Am iz 1982. koji je za seriju posebno napravio George Barris i koji je prije nekoliko godina i prodao za više od 150.000 dolara.

Početna cijena koja se tražila za repliku KITT automobila bila je 15.000 dolara a u ovom trenutku najviša ponuda je 16.000 dolara. Prodavač procjenjuje da bi mogao dobiti između 30 i 50 tisuća dolara a osoba koja će kupiti automobil morati će također platiti i troškvoe transporta s trenutačne lokacije automobila u Irskoj gdje je izložen u Muzeju ikona stila.

Legendardni Hoff inače se punim imenom zove David Michael Hasselhof. Američki glumac, pjevač, producent i biznismen rođen 1952., najpoznatiji je po svojim ulogama u seriji Knight Rider kao Michael Knight te, naravno, kao poznati spasilac zanosnog izgleda i muževne osobnosti iz Los Angelesa, jedan jedini Mitch Buchannon, iz legendarne serije Baywatch.

Osim KITT automobila, Hasselhof na aukciji prodaje i Baywatch fliper. Dakle, to je must-have svih 'pravih' ljubitelja osamdesetih!
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene