Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Od 2016. na EURU 24 reprezentacije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Legenda njemačkog nogometa, a sada član Izvršnog odbora Europskog nogometnog saveza Franz Beckenbauer potvrdio je nakon sastanka IO UEFA-e u četvrtak da će se broj sudionika završnice Europskog prvenstva od 2016. godine povećati sa sadašnjih 16 na 24.

"Nekoliko je razloga zašto smo zaključili da je povećanje broja sudionika dobro rješenje, a uvjereni smo da kvaliteta natjecanje neće pasti", kazao je Beckenbauer dodavši kako će vijest o povećanju broja sudionika EURA službeno biti objavljena u petak.

Pročitajte i ovo Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava? Andrej Plenković "Pišu budalaštine" Plenkovića naljutilo pitanje o Hrvoj Šipek i Turudiću: "Pa to su gluposti da ne mogu biti gluplje"

Europska prvenstva počela su se održavati 1960. godine, te su do 1976. na njima igrale samo po četiri najbolje reprezentacije iz kvalifikacija. Od 1980. do 1992. na završnicama EURA igralo je po osam reprezentacija, a 16 najboljih europskih selekcija prvi je put nastupilo tek na EURU 1996. u Engleskoj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene