Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pripreme za novi iPhone

Gradi se najveća tvornica na svijetu za proizvodnju iPhonea 5!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Foxconn gradi najveću tvornicu pametnih telefona na svijetu u kojoj će se proizvoditi Appleovi telefoni

Iako su nakon predstavljanja iPhonea 4S mnogi ljubitelji Appleovih telefona ostali razočarani što ovaj uređaj ne donosi neke revolucionarne novitete, ipak je zabilježena rekordna potražnja za njihovim telefonom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Postojao je 'iPhone prije iPhonea' Ove stvari NISTE znali o iPhoneu! Slika nije dostupna Jeftina kopija punjača iPhone joj EKSPLODIRAO u ruci: Umalo izgubila vid!

No, glasine o iPhoneu 5 koji bi trebao imati veći ekran i 'radikalno promijenjen dizajn' i dalje su prisutne te mnogi analitičari smatraju da će taj smartphone – ako ga Apple predstavi, oboriti apsolutno sve rekorde na tržištu pametnih telefona.

Čini se da su toga svjesni i u Foxconnu, kompaniji koja proizvodi dijelove za Appleove telefone i koja, kako pišu u China Dailyju, namjerava proširiti svoju tvornicu u pokrajini Henan te će u nju uložiti više od milijardu dolara. Kada dovrše njeno proširenje, ona bi trebala postati najveća tvornica za proizvodnju pametnih telefona na svijetu te će se u njoj proizvoditi milijuni iPhonea svakog mjeseca.

Također, početkom 2012. godine Apple bi trebao predstaviti i novi model iPada koji se na tržištu možda pojavi baš na rođendan Stevea Jobsa te u toj kompaniji očekuju veliku potražnju za ovim uređajem, a ako su glasine koje čitamo već neko vrijeme istinite, sredinom 2012. godine možemo očekivati i iTV, Appleov televizor koji bi trebao donijeti potpuno nov način upravljanja.

Inače, Zhengzhou tvornica već sada dnevno proizvodi 200 tisuća Appleovih telefona te zapošljava oko 130 tisuća ljudi, dok sam Foxconn ima oko milijun zaposlenih te je ova kompanija najveći proizvođač komponenata za računala i mobilne uređaje.

Osim s Appleom, Foxconn surađuje i s brojnim drugim kompanijama poput Hewlett-Packarda, Microsofta, Nokije, Sonyja i drugih, a osim što se njeni proizvodi nalaze u velikom broju uređaja koje svakodnevno koristimo, ova je kompanija poznata i po lošim radnim uvjetima te samoubojstvima svojih zaposlenika koji ne mogu izdržati naporan tempo s kojim su suočeni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene