Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekujemo ga krajem veljače

iPad 3 stiže na rođendan Stevea Jobsa?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasine kažu da će nakon lansiranja novog modela tableta, iPad 2 ostati u prodaji te biti jeftiniji i prodavat će se po cijeni od 399 dolara

Gotovo je sigurno da će Apple novi model svog tableta – iPad 3 lansirati tijekom prvom kvartala 2012. godine, a sada su se na mreži pojavile glasine kako ga možemo očekivati 24. veljače, na rođendan Stevea Jobsa čime će mu ova kompanija i na taj način iskazati poštovanje. Iako je Jobs bio teško bolestan, on je i prije smrti bio uključen u razvoj novih proizvoda te će nadolazeći tablet također imati njegov potpis.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Najbolji ekran koji ste ikada vidjeli' Sve što trebate znati o novom iPadu! Slika nije dostupna Potukli Apple Najbolji pametni telefon u 2011. godini nije iPhone...

Ova je informacija objavljena u Economic Daily Newsu, a još nije poznato da li bi Apple 24. veljače trebao samo predstaviti iPad 3 ili bi se na taj datum ovaj uređaj trebao naći u prodaji, a na stranici 9to5mac podsjećaju da prodaja Appleovih proizvoda tradicionalno počinje petkom – s obzirom je da 24. veljače petak, ljubitelji Applea već bi na taj datum mogli kupiti novi tablet.

Što se samog iPada 3 tiče, trenutno nije poznato kakve bi nam sve novitete ovaj uređaj mogao donijeti – glasine govore o ekranu koji će imati veću rezoluciju te o malo tanjem kućištu, no to vjerojatno neće biti jedine novosti koje će nam on donijeti.

Tijekom prošlih mjeseci, osim o iPadu 3, puno se pisalo i o iPadu mini, Appleovom tabletu koji bi trebao imati manji ekran (7,85 inčni) te bi na tržištu trebao konkurirati uređajima poput Amazonova Kindle Firea čija cijena iznosi samo 200 dolara.

No, posljednje informacije kažu da su u Appleu trenutno odustali od predstavljanja iPada mini u 2012. godini (iako su ranije glasine iz izvora povezanih s proizvođačima komponenata govorile da je proizvodnja manjih ekrana za njih već započela) te da su se u Appleu odlučili na tablete primijeniti već prokušanu taktiku s tržišta pametnih telefona – kada se pojavi novi iPhone, stariji model ostane u prodaji i pojeftini.

Tako bi nakon predstavljanja novog tableta, iPad 2 i dalje ostao u ponudi, no on bi pojeftinio te bi se vjerojatno mogao kupiti po sto dolara manjoj cijeni – dakle, model kapaciteta 16GB (koji ima samo podršku za WiFi) koštao bi 399 dolara

Dakle, svatko tko razmišlja o kupovini Appleova tableta mogao bi sačekati još dva mjeseca ili malo više i za isti novac dobiti novi model tableta ili kupiti jeftiniji iPad 2.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene