Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobična umjetnost

VIDEO: Kao ruku koristi traktor, kao kist plug

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski umjetnik Dario Gambarin socijalizirao se za 'zemljanu umjetnost', no njegove radove nećete naći niti u jednoj galeriji.

Jedini način kako možete vidjeti njegova djela, jest iz zraka, jer ovaj pomalo ekscentrični umjetnik, 'oslikava' oranice, ali ne kistom, već traktorom i plugom. Gambarin, se osim rezbarenjem oranica i polja, bavi i pravim slikarstvom te glazbom, a na umjetničko oranje odlučio se kako bi ujedinio svoje provincijalno porijeklo, sa svojim umjetničkim talentom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas Stravična nesreća kod Bjelovara: Muškarac (30) traktorom pregazio dijete Sukob na kulturnoj sceni - 1 Nastavak velikog sukoba Skandal na kulturnoj sceni: Muzej i Akademija ratuju oko slike jednog od najvažnijih hrvatskih umjetnika

Njegovo zeleno 'platno', zasad predstavlja jedino imanje njegovih roditelja, koje se nalazi blizu Verone. Njegov najnoviji umjetnički rad predstavlja portret Baracka Obame, koji je širok oko 100 metara i za koji je Gambarinu trebalo oko sat i pol vremena da ga preora. Pored portreta traktorom i plugom je napisao i 'Nada je u zemlji'.

Gambarin svoja djela nakon par dana 'pobriše' traktorom, kako bi se zemlja mogla normalno preorati i usjevi normalno posijati. Ovom čudnom umjetnošću počeo se baviti još 2002. godine, a trenutno živi u Bologni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene