Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Titula seli u Tursku

VIDEO: Novi div ima 2,5 metra, ne može bez štaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj ga koristi za mijenjanje žarulja na stropu ili postavljanje zavjesa. On ne stane niti u jedan automobil, ne može ići u trgovinu poput normalnih ljudi, a njegova odjeća izrađuje se posebno za njega i nije uvijek u korak s trenutnom modom. On je Sultan Kösen i visok je nevjerojatnih 2,46 metara te je trenutno najviši čovjek na svijetu.

Ovaj Turčin iz grada Mardina, na jugu te zemlje, okrunjen je titulom najvišeg čovjeka, koju je preuzeo od kineza Bao Xishuna, koji je čak punih 10 centimetara niži od njega. Kösen se nada kako će mu ova titula bar malo olakšati život, a svjetskim je medijima već povjerio svoje snove. 'Prvo što želim jest auto u koji mogu sjesti. Još više od toga, želim se oženiti. Jako mi je teško pronaći djevojku, jer me se sve obično preplaše', rekao je Kösen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Muke po visini Ovako najviši čovjek u SAD-u kupuje cipele Slika nije dostupna Najviši čovjek na svijetu postao najviši tata na svijetu

U Londonu se slikao i s nekolicinom djece, koja su u čudu pogledavala u turskog gorostasa, više nego duplo višeg od njih samih. 'Vjerojatno koristi bandere kao hodajuće štapove. On je toranj na nogama', izjavio je devetogodišnji Marley Bradbury, fasciniran Kösenovom pojavom. Kad je bio njegove dobi, ovaj se Turčin nije razlikovao od ostatka djece po visini, no u dobi od deset godina, otkrio je da ima tumor koji je uzrokovao njegov abnormalan rast.

'Sultan je impozantan čovjek, ali i nježan te miran muškarac, koji je potpuno opušten oko svoje jedinstvene pojave i novostečenog statusa u svijetu', rekao je Craig Glenday, glavni urednik Guinnessove knjige svjetskih rekorda. Kösenu je ponuđena i karijera modela, a ponudio mu ju je Marc French, vlasnik agencije Ugly. 'Mi smo naše modele imali u znanstveno-fantastičnim filmovima, reklamama i promocijama, a za sve van serijsko i uvrnuto, on bi bio savršen', zaključio je French.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene