Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ples milijardi

Nevjerojatne cifre! Evo koliko najveće tehnološke kompanije zarade svake sekunde!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Apple i Samsung su mašine za stvaranje novca, ali 'za vratom im pušu' Facebook i Google.

Neke od najvećih tehnoloških kompanija nedavno su objavile poslovne rezultate za prvi ovogodišnji kvartal u kojem su 'okrenule' milijarde dolara – Apple je u prva tri mjeseca ostvario prihod od više od 45 milijardi dolara, odnosno profit od 10,2 milijardi dolara, Google je ostario više od 15 milijardi dolara prihoda, dok je Facebook s 2,5 milijardi dolara prihoda ostvario bolje rezultate od očekivanja tržišnih analitičara. Kompanija WorldPay Zinc nedavno je objavila zanimljivu interaktivnu infografiku u kojoj su prikazali koliko velike tehnološke kompanije zarađuju svake sekunde.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prihvatili odgovornost Tako se to radi: Zbog pada profita menadžeri vratili 3 milijuna dolara bonusa! Slika nije dostupna Isplativost Karta za investitore: Doznajte gdje je Hrvatska!

U samo nekoliko dana postao je bogatiji za skoro 5 MILIJARDI dolara

Njihova infografika bazirana je na financijskim izvještajima kompanija za 2013. godinu, a nalazi se na ovoj stranici – ako kliknete oznaku 'play' i odmah pauzirate, vidjet ćete da je nakon samo oko jedne sekunde Apple ostvario prihod od 9,2 tisuće dolara (skoro 2 tisuće dolara profita), dok je njegov najveći konkurent Samsung ostvario veći prihod (11,58 tisuća dolara), ali i manji profit (1,540 dolara). U tom vremenskom razdoblju Google je ostvario prihod od 3,2 tisuće dolara, a Facebook od 'samo' 424 dolara, dok je Twitter jedini od navedenih kompanija završio u minusu.

Za otprilike jednu minutu Apple je već okrenuo više od 325 tisuća dolara, odnosno više od 70 tisuća dolara čistog profita, dok je prihod Samsunga premašio 400 tisuća dolara (54,3 tisuće profita). Što se ostalih kompanija tiče, Microsoft tijekom minute ostvari prihod od skoro 150 tisuća dolara (od čega zarada iznosi 41,5 tisuća dolara), dok HP ima veći prihod (215 tisuća dolara), ali manju zaradu (9,7 tisuća dolara), a dobro stoji i eBay (30 tisuća i 5,4 tisuća dolara). 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene