446402
446402
446402
446402
446402

IZNENADNA ČISTKA Putin se riješio najbližeg suradnika i jednog od najmoćnijih Rusa

  • , 12.08.2016., 14:21
  • Autor:
  • komentara

Vladimir Putin, ruski predsjednik, u petak je iznenada smijenio šefa svog kabineta Sergeja Ivanova.

 
 
 
 
Sergej Ivanov i Vladimir Putin (Foto: AFP)
Sergej Ivanov i Vladimir Putin (Foto: AFP)

Sergej Ivanov bio je godinama jedan od najbliskijih Putinovih suradnika, još od vremena KGB-a, a sada je postavljen na mjesto posebnog predstavnika za pitanja okoliša i prometa. To je prilična degradacija ako se zna da se Ivanov godinama smatra jednom od najutjecajnijih osoba u Rusiji.

Premda je i više nego jasno da je Ivanov smijenjen, Putin je pokušao objasniti kako je samo poštivao njegovu želju da ode na drugo radno mjesto.

'Sjećam se da smo se dogovorili još tamo davno da nećeš više od četiri godine biti na mjestu šefa mojeg kabineta. Poštujem tvoju želju da odeš na drugo radno mjesto', kazao je Putin Sergeju Ivanovu tijekom sastanka u petak, prenosi RT.

Sergej Ivanov bio je šef kabineta od 2011., a prije toga je bio na položaju zamjenika premijera, te ministra obrane.

 

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se