Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privremeno

Španjolska zbog straha od nereda suspendirala Schengenski sporazum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolska je privremeno suspendirala Schengenski sporazum.

Mjera će se primjenjivati na španjolsko-francuskoj granici tjedan dana. Tim se želi spriječiti masovni dolazak prosvjednika iz drugih zemalja uoči sastanka Europske središnje banke u Barceloni. Madrid je uvjeren da velik broj prosvjednika namjerava doći u Barcelonu, posebno iz Italije i Grčke u kojima su uvedene oštre mjere štednje.

Pročitajte i ovo Španjolski premijer Pedro Sanchez i portugalski premijer Luis Montenegro Predlažu rješenje s dvije države Sanchez skuplja glasove za priznanje Palestine: Irska i Norveška za, Portugal suzdržan Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju

>> Bloomberg: Hrvatska najviše profitirala od stimulacija Europske središnje banke

'Više od 350 policajaca radit će ovog tjedna. Ciljamo na određen profil ljudi kako bismo izbjegli velika okupljanja u Barceloni, na ljude koji bi mogli iskoristiti zakonite prosvjede i pretvoriti ih u nerede', rekao je policijski načelnik Jesus Maria Gomez.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene