Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zadobili interes ulagača'

Bloomberg: Hrvatska najviše profitirala od stimulacija Europske središnje banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema pisanju Bloomberga, Hrvatska je usporedbi s ostalim tranzicijskim zemljama, najviše profitirala od stimulacijskih programa Europske središnje banke, kako navode, zahvaljujući rezovima nove Vlade.

Na Bloombergovom dnevnom grafikonu uspoređene su promjene u valutnim tečajevima Hrvatske, Češke, Mađarske, Poljske i Rumunjske u periodu od 29. veljače kada je Europska središnja banka poslala posljednji paket pomoći bankarskim sustavima ovih zemalja u ukupnom iznosu od 529,5 milijuna eura. Prema tom grafu Hrvatska je postigla najbolje rezultate.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019.

Hrvatska bi mogla dodatno profitirati od ovakve situacije, jer bi dodatna kreditiranja Europske središnje banke trebali potaknuti daljnji oporavak gospodarstva. Na Bloombergu je istaknuo i kako je Hrvatska pridobila dodatno povjerenje investitora nakon rezova nove Vlade.

Kreditna agencija Fitch nedavno je potvrdila rejting Hrvatske na BBB-, što bi u kombinaciji s povećanim interesom ulagača moglo utjecati na pozitivan scenarij u razvoju hrvatskog gospodarstva, ističu na Bloombergu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene