Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dom Cosa Nostre

Je li ovo početak sloma mafijaškog 'zida šutnje'?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neimenovana žrtva vlastima je rekla da nije u mogućnosti mafiji plaćati 'zaštitu' koja košta 500 eura mjesečno.

Zid šutnje koji je desetljećima štitio mafiju konačno puca, čak i u unutaršnjosti Sicilije, piše Independent.

U Corleoneu, rodnom mjestu najzloglasnijih kumova Cosa Nostre, koji je posudio svoje ime izmišljenoj mafijaškoj obitelji u filmovima Fracisa Coppole, žrtva mafijaškog iznuđivanja po prvi put u povijesti surađivala je s pravosudnim tijelima.

Pročitajte i ovo Uhićen Matteo Messina Denaro vođa cosa nostre "Napunio sam groblje": Pao najtraženiji kum - Zovu ga Dijabolik, 779 dana mučio je dječaka i bacio ga u kiselinu Slika nije dostupna Velika akcija policije I gradonačelnik među 37 uhićenih talijanskih mafijaša

Karabinjeri su uhitili šefa lokalne mafije i još tri osobe u ponedjeljak navečer, a uhićenje je uslijedilo nakon što je neimenovana žrtva, voditelj autosalona, policiji rekla da nije u mogućnosti plaćati reket od 500 eura mjesečno, koliko se plaća 'zaštita'.

Uhićeni članovi NAJTRAŽENIJE mafijaške obitelji

'Svaki mjesec sam moram platiti 500 eura. Na kraju sam morao zatvoriti posao jer nisam bio u mogućnosti plaćati', rekao je. Kada je otvorio drugu tvrtku zamolio je da plaća manje što su lokalni mafijaški šefovi odbili. No, ovaj razgovor je sniman, a poduzetnik je pristao na suradnju s policijom i sucima.

Pomažu obiteljima zatvorenih kolega

Vjeruje se da mafijaši od svojih žrtava traže sve veće iznose kako bi pomagali obiteljima sve većeg broja njihovih kolega koji završavaju u zatvoru.

Lokalni zapovjednik policije Pierluigi Solazzo objasnio je da se poduzetnici koji su već uništeni krizom ne mogu nositi s dodatnim pritiskom od strane mafije. U posljednjih šest mjeseci obavljen je niz uhićenja.

Policija razbila mafijaški TAJNI KOD!

Posljednja uhićenja nastavak su hvatanja u rujnu prošle godine kada je u Corleoneu uhićeno šest mafijaša. Najistaknutiji među njima je 58-godišnji Antonino Di Marco.

Ispričali se za prolivenu krv

Corleone, grad smješten južno od Palerma, koji broji 12 tisuća stanovnika, svjetsku slavu stekao je zahvaljujući trilogiji Kum.

U siječnju 2013. godine, na 20. godišnjicu uhićenja najzloglasnijeg šefa Cosa Nostre Salvatorea 'Toto' Riinae, koji je naredio smrtonosne bombaške napade 1992. godine, gradske vlasti ispričale su se za svu krv prolivenu od strane lokalnih mafijaša.

FOTO Kako izgleda život u najopasnijem gradu na svijetu?

Riina (84) služi doživotnu kaznu zatvora. Njegov nasljednika Bernardo Provenzano uhićen je pak 2006. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene