Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sjeveru Sirije

POČINJE SVEOBUHVATNA OPERACIJA U planu velika akcija protiv IS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudjelovati bi mogli i regionalni saveznici poput Saudijske Arabije, Katara i Jemena, kao i Velika Britanija i Francuska.

Turska i SAD uskoro će pokrenuti "sveobuhvatne" zračne akcije kako bi protjerale borce Islamske države iz područja na sjeveru Sirije, uz granicu s Turskom, rekao je u ponedjeljak turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu. Detaljni razgovori Washingtona i Ankare o tom planu završeni su u nedjelju, a sudjelovati bi mogli i regionalni saveznici poput Saudijske Arabije, Katara i Jemena, kao i Velika Britanija i Francuska, rekao je.

Pročitajte i ovo Mjesto pokušaja napada u Istanbulu oglasio se ministar Teroristički napad u Istanbulu: Zapucali na policajce ispred suda, ranjeno šestero ljudi Spašavanje žrtava potresa u Turskoj Poginulo više od 50.000 osoba Turska se prisjeća najveće katastrofe modernog doba: "Nemam više obitelji, nemam vrata na koja bih mogao pokucati"

"Tehnički razgovori završeni su jučer i uskoro ćemo početi tu sveobuhvatnu operaciju protiv Islamske države", rekao je.

Gradić na Kosovu postao prijestolnica džihadista na Balkanu

SAD i Turska planiraju pružiti zračnu potporu umjerenim sirijskim pobunjenicima kako bi istisnuli Islamsku državu iz područja uz granicu dugog oko 80 kilometara, kazali su dužnosnici upoznati s planom. Američki zrakoplovi već su počeli zračne napade iz turskih baza pred tu akciju. Kurdski borci (PYD) neće imati nikakvu ulogu u "sigurnoj zoni" koju se želi uspostaviti tom akcijom, istaknuo je Cavusoglu.

"Radije bismo da umjerene oporbene snage kontroliraju sigurnu zonu, bez Islamske države, na sjeveru Sirije, a ne PYD, osim ako radikalno ne promijene svoju politiku", rekao je. Ministar je također istaknuo da će se turske vojne operacije protiv meta PKK-a na sjeveru Iraka i u jugoistočnoj Turskoj nastaviti sve dok Kurdi ne polože oružje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene