Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozbiljne optužbe

Erdogan: SAD i Zapad krše obećanja i podupiru Islamsku državu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je u utorak da Zapad krši svoja obećanja u Siriji te optužio svoje zapadne partnere za podupiranje "terorističkih skupina", uključujući i Islamsku državu u toj zemlji.

Najmanje 37 turskih vojnika poginulo je od kolovoza i pokretanja turske vojne akcije u Siriji, kojoj je cilj bio potpora pro-turskim pobunjenicima koji se bore protiv Islamske države i kurdskih pobunjenika.

Pročitajte i ovo Ivica Mandić, vojni analitičar Radikalna opcija Vojni analitičar za Dnevnik Nove TV o eskalaciji nasilja na Bliskom istoku: "Jedna mogućnost je vrlo opasna'' Joe Biden Ne žele eskalaciju Američki predsjednik Joe Biden jasno poručio: "Nećemo sudjelovati ni u kakvoj izraelskoj protuofenzivi na Iran"

Broj turskih žrtava u Siriji raste, a službena Ankara gubi strpljenje zbog pomanjkanja zračne potpore protiv ekstremista, koju su očekivali od koalicije predvođene SAD-om, prenosi agencija AFP.

"Koalicijske snage nažalost ne ispunjavaju obećano. Bez obzira čine li to ili ne, mi ćemo nastaviti prema zacrtanom planu. Nema povratka s puta koji smo si zadali", istaknuo je Erdogan.

Turska je na najveći otpor u Siriji naišla u gradu Al-Babu, kojeg drže džihadisti Islamske države i koji se nalati oko 25 kilometara južno od turske granice.

Erdogan krivca za to pronalazi u svojim zapadnim partnerima, predvođenim SAD-om. "Oni podupiru sve terorističke skupine, YPG, PYD, uključujući is Daeš (IS). To je posve jasno, savršeno očito", istaknuo je Erdogan.

Nije to niti prvi put da je Zapad optužio za priklanjanje džihadistima. Slično je izjavio i u Pakistanu u studenom 2016. "Zapad sad stoji uz Daeš", rekao je tad Erdogan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene