Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žestoke optužbe

Putin: Amerikanci pripremaju agresiju, a Kerry u Kongresu laže!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin optužio je američkog državnog tajnika Johna Kerryja da Kongresu laže kada govori o ulozi al-Qaide u građanskom ratu u Siriji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u srijedu je izjavio kako američki Kongres nema pravo odobriti upotrebu sile protiv Sirije bez odluke UN-ova Vijeća sigurnosti te da bi takav potez predstavljao čin agresije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prihvaća ruski plan Asad osobno potvrdio: Imamo kemijsko oružje i predat ćemo ga Slika nije dostupna Napad sve manje izgledan Amerika 'zagrizla' ruski plan za Siriju

>> Evo što je Putin otkrio u jednom od rijetkih intervjua

Putin smatra da je svaka odluka koja se donese bez odobrenja UN-ova Vijeća sigurnosti agresija, osim samoobrane. 'Ono što sada čine Kongres i američki Senat zapravo je ozakonjenje agresije, a to je u načelu nedopustivo', rekao je.

>> SITUACIJA SE ZAHUKTAVA: Rusija prema Siriji šalje raketnu krstaricu

Ruski je predsjednik kazao i kako je američki državni tajnik John Kerry lagao članovima Kongresa o al-Qaidinoj ulozi u sirijskom sukobu, što bi, smatraju promatrači, moglo još više pojačati napetosti neposredno prije održavanja sastanka predstavnika zemalja članica G20 u četvrtak u Sankt Peterburgu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene