Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema pregovora

Palestinci: Neka Izrael ne gradi kuće u Jeruzalemu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinci neće početi neizravne pregovore s Izraelom sve dok izraelska vlada ne poništi odluku o gradnji 1.600 novih stambenih jedinica u istočnom Jeruzalemu, izjavio je glavni palestinski pregovarač Saeb Erekat.

'Želimo čuti od (američkog izaslanika Georgea) Mitchella da je Izrael poništio odluku o gradnji kuća prije nego što počnemo pregovarati', rekao je Erekat. Njegova je izjava uslijedila nakon komentara palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa koji je rekao u srijedu američkom potpredsjedniku Joeu Bidenu da nije dovoljno osuditi izraelsku odluku nego da ona mora biti poništena.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni" Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti"

Izrael je priopćio svoju odluku o gradnji kuća u istočnom Jeruzalemu u utorak navečer, u vrijeme Bidenovog posjeta regiji i 24 sata nakon Mitchellove objave da su Palestinci i Izraelci pristali na neizravne mirovne pregovore. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene