Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privukli turiste

Okupili 80.000 djevica da plešu i pjevaju kraljici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće mladih djevica iz Swazilanda okupilo se na tradicionalnom plesu trski.

Ples trski, koji traje osam dana, tradicionalan je ples na kojem se okuplja oko 80 tisuća djevica iz Swazilanda koje odaju počast Kraljici Majci i kraljevskoj obitelji Swazilanda. Ova ceremonija privlači mnoge turiste u ovu afričku državu.
Djevice izvode ritualni ples, odjevene u šarenu odjeću, pjevaju i plešu, noseći trsku kraljevskoj obitelji.

Pročitajte i ovo Tomislav Sokol plesao u noćnom klubu Od šanka do podija Nije Sokol jedini koji voli plesati: Pogledajte kako partijaju i drugi hrvatski političari Slika nije dostupna nEZAPAMĆENA TRAGEDIJA 38 djevojčica poginulo na putu do kralja koji si je trebao 'odabrati' jednu od njih

Swaziland je država sa najvećom prevencijom od HIV-a među afričkim državama. Princeza Simile svake godine sudjeluje na ovom plesu. 'Volim biti ovdje jer sam djevica i svima želim pokazati da sam djevica' rekla je ova 24-godišnja princeza. Uspkros negativnoj percepciji u javnosti, Simile dodaje kako ona u potpunosti prihvaća ovu višegodišnju tradiciju.

>> Otkrila koliko je teško biti djevica

Djevice su tjedan dana prije plesa počele skupljeti trsku, koju su na samom završetku plesa ostavljale ispred kraljevske obitelji, koja je pozorno gledala cijelu ceremoniju.
Na ovoj ceremoniji kralj Mswati III. može odabrati novu ženu, ukoliko to želi, iako već ima nekoliko desetaka žena. Kralj Swazilanda, čije se bogatstvo procjenjuje na 200 miljuna dolara, prije 18 mjeseci bio je suočen sa velikim prosvjedima diljem zemlje, nakon što je njegova administarcija ostala bez novca u državnoj blagajni.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene