Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriće arheologa

Mjesto gdje je ubijen Julije Cezar danas je obična autobusna stanica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski arheolozi pronašli su mjesto gdje je rimski car Julije Cezar ubijen. Umjesto vela mistike, gradska vreva i ljudi. Mjesto gdje je ubijena jedna od najvećih povijesnih ličnosti, danas je obična putnička stanica u centru modernog Rima.

Arheolozi su pronašli mjesto gdje je Brut zadao smrtni ubod Cezaru na osnovu dobro dokumentiranih povijesnih dokaza, u dijelu Rima koji se zove Torre Argentina i koji godišnje posjeti na milijune turista, obzirom da se radi o velikim arheološkim iskopinama iz doba rimskog carstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija "ne smije se ponoviti" Žena dobila račun za vodu od 15.000 eura pa od šoka završila u bolnici: Objavili što se dogodilo Ilustracija Vlasnica u šoku Bizarna nesreća u Italiji: Pas s trećeg kata pao na trudnicu

>> Klimatske promjene dovele do pada Rimskog carstva

Atentat na Cezara dogodio se 15. ožujka 44. godine prije nove ere, na dnu stepenica koje se nalaze u građevini poznatoj kao Kurija Pompeja. 'Tisuće ljudi danas čekaju autobus i tramvaj pored mjesta gdje je Julije Cezar nasmrt izboden prije 2.056 godina', istaknuo je Antonio Monterroso, voditelj španjolskog arheološkog tima, prenosi Daily Mail.

Njegov tim prvi je pronašao ostatke građevine koja odgovara opisu iz povijesnih dokumenata - prostorija tri metra široka i dva metra duboka. Nakon provjere po povijesnim dokumentima, otkrili su kako se radi o mjestu koje je dao izgraditi Cezarov sin August, kao memorijal za ubijenog oca.

'Ovo otkriće dokaz je kako je general izboden na dnu Kurije Pompeji, tijekom predsjedanja Senatom i dok je sjedio na stolici', rekao je Monterroso. Ipak, naglasio je kako će rasprava oko toga još uvijek biti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene