Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Mrzim homiće'

Lukašenko gay ministru: Počni 'normalan život'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko je rekao da ne voli 'homiće' i ispričao da je savjetovao njemačkom ministru vanjskih poslova Guidu Westerwelleu, neskrivenom homoseksualcu, da treba voditi 'normalan život'.

'Važni ljudi svih orijentacija su mi predbacivali što osuđujem tu orijentaciju. Ali je ne volim homiće i to sam im rekao', izjavio je Lukašenko, prenosi njegova tiskovna služba. 'To mi zamjeraju neki ministri vanjskih poslova, ali živimo u demokratskom društvu u kojem sam ja predsjednik. Imam pravo iznijeti svoje stajalište', dodao je bjeloruski predsjednik.

Pročitajte i ovo Roman Protaševič - 2 PLAKAO JE Protasevič u televizijskom intervjuu hvalio Lukašenka: "Samo se nadam da ću uspjeti sve ispraviti i živjeti normalnim, povučenim životom" Aerodrom TEHNIČKI PRIOBLEMI? Sve veći kaos u europskom zračnom prostoru: Rusija blokirala dva leta koja su željela zaobići Bjelorusiju

>> Lukašenko: Prosvjednici su banditi, revolucije neće biti

'Otvoreno sam rekao Guidu Westerwelleu da treba voditi normalan život', dodao je ne preciziravši kojom prigodom mu je to savjetovao.
Na prvom dozvoljenom skupu homoseksualaca u Bjelorusiji 14. veljače ove godine okupilo se desetak sudionika.

Zapad oštro kritizira režim bjeloruskog predsjednika, posebice nakon prosinca i vala represija oporbe nakon prosvjeda protiv Lukašenkovog ponovnog izbora. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene