Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik bez milosti

Lukašenko: Prosvjednici su banditi, revolucije neće biti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabrani predsjednik Bjelorusije oštro osudio nerede u Minsku te poručio kako će svi ići u zatvor po zakonu

Bjeloruski predsjednik Aleksander Lukašenko, pobjednik predsjedničkih izbora koje je oporba proglasila namještenima, a međunarodna zajednica osudila masovna uhićenja prosvjednika i predsjedničkih kandidata, nazvao je u ponedjeljak prosvjednike banditima, a narodu poručio da revolucije i kriminala neće biti.

Pročitajte i ovo Bjeloruska vojska Pogoršani odnosi sa Zapadom Ruski saveznik zvecka oružjem pored granice s EU: "Pripremamo se za uvođenje izvanrednog stanja" Slika nije dostupna Putinov saveznik Ukrajinci tvrde da su Bjelorusi ušli na njihov teritorij. Lukašenko samo par sati ranije: "Nećemo se pridružiti ruskim trupama..."

>> Svijet osudio nasilje nad prosvjednicima u Bjelorusiji

>> Policija uhitila i pretukla predsjedničke kandidate

Uhićeno je više od tisuću pripadnika oporbe na prosvjedima protiv Lukašenkova autoritarnog režima, a među njima je najmanje sedam od devet predsjedničkih kandidata, od kojih su dvojica bila hospitalizirana zbog ozljeda koje ime je nanijela policija tijekom nereda u središtu Minska.

Lukašenko: 'To nije demokracija'

'To što su u nedjelju pokušali u Minsku, to nije demokracija, to je banditizam. Vandali i razbijači razularili su se', ustvrdio je Lukašenko na konferenciji za novinare u Minsku u ponedjeljak, javljaju agencije.

Lukašenko je optužio predsjedničke kandidate za organizaciju prosvjeda i poručio da 'neće biti revolucije ili kriminala u Bjelorusiji', da sigurnosne snage stoje čvrsto 'protiv barbarizma i razaranja' i da 'će svi ići u zatvor po zakonu', javljaju agencije Reuters i AFP.

Kritike promatračke misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju i dvojbe u demokratičnost izbora Lukašenko je nazvao nemoralnima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene