Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Zarobljeni od subote

Jedanaest zarobljenih rudara spašeno iz rudnika zlata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedanaest rudara spašeno je u nedjelju iz ilegalnog rudnika zlata u predgrađu Johannesburga u kojem je više desetaka rudara, odnosno više od 200 prema nekim informacijama, zarobljeno od subote, priopćile su nadležne službe.

'Spasili smo jedanaest rudara, većina nije ozlijeđena, ali su na liječničkim pregledima', rekao je član hitne pomoći Russel Meiring.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih Spašeni rudari VADILI ZLATO Pod zemljom proveli više od 60 sati bez hrane i vode: Spašeni rudari koji su ostali zarobljeni nakon urušavanja tunela

Spasioci su satima u nedjelju uz pomoć strojeva osiguravali pristup do žrtava, koje su blokirane u rudniku zlata u predgrađu Johannesburga.

Spasioci izvlače zatrpane rudare

Rudari su u subotu sišli u rudnik koji ilegalno iskopavaju, a nisu iz njega uspjeli izaći zbog pada stijene i šljunka koji su ih blokirali. Voda i hrana su im spušteni konopcem.

Prije dva tjedna je osam rudara poginulo nakon požara izazvanog potresom u rudniku zlata zapadno od Johannesburga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene