Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahvaćen i Vezuv

Italijom haraju požari: Grad okružen plamenom, vatrogasci intervenirali oko tisuću puta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski vatrogasci u utorak su intervenirali oko tisuću puta diljem zemlje u borbi protiv požara, javlja AFP i dodaje da su osim grmlja i makije prijeteći požari zahvatili i obronke vulkana Vezuva.

Stanje je najkritičnije upravo u područjima u blizini vulkana, a pepeo je prekrio i dio autoceste. Osim na Siciliji dan ranije, gdje vladaju velike vrućine, s 18 požara se bore vatrogasne postrojbe i u ostalim dijelovima južne Italije, na području Rima i Abruzza te Kalabrije i Apulije.

Pročitajte i ovo Buknuo neboder u ruskom gradu Tveru Nevjerojatno VIDEO Dramatične scene iz Rusije: Buknuo požar u neboderu, vatra ga progutala u minuti U zagrebačkoj Ulici grada Vukovara se zapalilo automobil - 2 Vatrogasci ugasili požar VIDEO/FOTO Dramatične scene u Zagrebu: Na križanju u potpunosti izgorio automobil

U Messini na Kalabriji, gradu okruženom plamenom zbog čega je u ponedjeljak naređena evakuacija stanovništva, požari su uništili 2000 hektara vinograda i maslinika.

Vlasti vjeruju da su mnogi požari buknuli zbog aktivnosti ljudi te pozivaju na oprez, no za sada se ne govori o podmetanju požara. (HINA)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene