Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sezona pred vratima

Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja"

Aktualno Galerija Članovi JVP-ova i DVD-ova najavljuju prosvjed Članovi JVP-ova i DVD-ova najavljuju prosvjed Foto: DNEVNIK.hr Edi Delija i Sanja Jurišić Edi Delija i Sanja Jurišić Foto: DNEVNIK.hr Edi Delija, JVP Zadar Edi Delija, JVP Zadar Foto: DNEVNIK.hr +0 Sanja Jurišić, reporterka Nove TV Galerija 1/4 >>
Reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić razgovarala je s Edijem Delijom, predstavnikom vatrogasaca koji najavljuju prosvjed početkom svibnja.

Požarna sezona je pred vratima, ali pred vratima je i vatrogasni prosvjed u Zagrebu. Sve manje vatrogasaca želi ići u vatru za samo 900 eura, a što zahtijevaju, saznala je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić u razgovoru s jednim od njihovih predstavnika.

Njezin gost je Edi Delija, pripadnik JVP Zadar i sindikalni povjerenik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

"Muči nas dugogodišnja nebriga za vatrogastvo. Prije mjesec i pol dana smo započeli pregovore s Vatrogasnom zajednicom, dobili smo obećanje od glavnog vatrogasnog zapovjednika da će se donijeti izmijenjeni Pravilnik o klasifikaciji radnih mjesta profesionalnih vatrogasaca, i Uredba za posebne uvjete rada, međutim sve je to palo u vodu, i zbog toga smo se sindikalno organizirali i krećemo u prosvjed“, rekao je Delija.

Prosvjed su najavili za 3. svibnja na Markovom trgu gdje će im se pridružiti svi profesionalni vatrogasci kao i DVD-ovci te profesionalni vatrogasci u gospodarstvu.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. IZ MINUTE U MINUTU Plenković kaže da su oni najbolji izbor. Stigla snažna poruka: "Ogadit će ljudima politiku, a HDZ je tu najmanji problem"

Edi Delija i Sanja Jurišić Članovi JVP-ova i DVD-ova najavljuju prosvjed Foto: DNEVNIK.hr

Također su osudili i Vlade koje do sada nisu riješile taj problem te traže izjednačavanje plaća djelatnika JVP-ova i DVD-ova s plaćama kolega koje rade u državnoj službi.

"Prema Pravilniku vatrogasac u Javnoj vatrogasnoj postrojbi ima koeficijent 0,89, i dodatak za posebne uvjete varira, netko 25 posto, netko niti to. A vatrogasac u državnoj postrojbi ima koeficijent 1,54“, rekao je Delija te nadodao kako ne planiraju odustati ako prosvjed ne urodi plodom. "Nastavljamo dalje, bit će jedan prosvjed, bit će dva, bit će tri, bit će štrajk, ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja.“

Pred nama je i sezona koja je najčešće period s više požara u godini. Edi Delija se i na to osvrnuo.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari"
"Nažalost vatrogasna sezona će vjerojatno biti zahtjevna. Vegetacija je nabujala po Dalmaciji i prema prognozama se očekuje vruće ljeto“, rekao je Delija te nadodao, "Mi se nažalost pripremamo za sindikalne akcije, prosvjede i mogućnost štrajka.“

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene