Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaštitnici hrvatskog neba

Dnevnik Nove TV doznaje kad će Rafalei sljedeći put proparati nebo. Zamjenik zapovjednika HRZ-a: "Situacija nije ista kao s MiG-ovima"

Aktualno Galerija brigadir Željko Ninić, zamjenik zapovjednika HRZ-a brigadir Željko Ninić, zamjenik zapovjednika HRZ-a Foto: Dnevnik Nove TV Rafale - 1 Rafale - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Rafale - 2 Rafale - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Rafale - 4 Galerija 1/4 >>
O dolasku šest borbenih aviona s brigadirom Željkom Ninićem, zamjenikom zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

Idući let šest Rafalea koji su u četvrtak stigli u Zagreb očekuje se početkom svibnja na proslavi u Okučanima, javila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov.

Zamjenik zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Željko Ninić, smatra da a je velikoj većini građana laknulo i "da smo s oduševljenjem dočekali dan da dođu Rafalei nakon godina pripreme".

Repoterka Dnevnika Nove TV pitala ga je bi li volio da je on mogao biti u kokpitu.

"Možda još nije završena priča da se neki nađu u kabini", rekao je Ninić i dodao: "Svaki od pilota sigurno bi dao puno svoje osobne ambicije i sreće da je mogao danas biti u kabini Rafalea", kazao je.

Zamjenik zapovjednika HRZ-a kaže i kako je skuplje kada avioni ne lete, to jest, to je gora opcija od toga da lete.

Pročitajte i ovo Rafale - 3 Moćni i napokon hrvatski Stigli Rafalei vrijedni 1,2 milijarde eura, hoće li ih Hrvatska moći održavati? "Pa ne bi ih kupili da ne možemo"

"Investicija koja se ne koristi gubi vrijednost i ne ostvaruje svoju funkciju. Letenje je to koje ostvaruje krajnji cilj. Cilj je imati borbeno sposobnu eskadrilu, samim time i zrakoplovstvo i oružane snage koje mogu u datom trenutku izvršiti svoju ustavnu funkciju", kazao je Ninić.

"Nećemo plaćati ležarinu sigurno", dodao je.

Pročitajte i ovo Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Ukrajinca u Slavonskom Brodu - 1 branio se šutnjom Ukrajnicu osumnjičenom za ubojstvo sunarodnjaka jednomjesečni pritvor

Situacija nije ista kao s MIG-ovima. "Zato što je ugovor i struktura sati naleta, broj pilota i aviona dimenzioniran upravo na način da može ostvariti sve one zahtjeve koje smo iskazali taktičko-tehničkom studijom, a ona se reflektirala na sami ugovor o nabavi, odnosno logističkoj potpori letenja tih aviona", kazao je Ninić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene