Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radi se na dogašavanju

Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

U nedjelju oko 18:25 planuo je požar na području Vrpolja i Grebaštice kod Šibenika, u ponedjeljak oko 10:30 stavljen je pod kontrolu.

Požar koji je planuo u nedjelju poslijepodne između Vrpolja i Grebaštice kod Šibenika stavljen je pod kontrolu nešto malo prije 10:30, doznaje se od zapovjednika Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darka Dukića. Nakon što su s terena povučena dva kanadera, požar su ostala gasiti dva zračna traktora i 20-ak vatrogasaca s 10 vozila.

"Nema otvorene vatre, radi se na dogašavanju", kazao je Dukić. Izgorjela je površina od oko 450 hektara, a gorjeli su niska trava, raslinje i borova šuma.

Pročitajte i ovo Umro Terry Anderson Terry Anderson "Neki od njih su bili zli i psihopati": Umro novinar koji je sedam godina bio talac u libanonskom građanskom ratu

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji

Požar je tijekom noći gasilo 60-ak vatrogasca kojima je posao otežavao vjetar. Na požarište su u ponedjeljak ujutro upućena dva kanadera te potom i dva zračna traktora.

Pročitajte i ovo Pošta - 1 Budite na oprezu Prevaranti imaju novi način na koji varaju građane: "Odmah sam znala da je nešto čudno..."

Pročitajte i ovo Ilustracija Nesreća Užas u Njemačkoj: Autobus se prevrnuo, ozlijeđeno je 27 učenika

Priobalno područje Šibensko-kninske županije godišnje zahvati najmanje jedan veliki požar. Razdoblje glavnog napora požarne opasnosti u pravilu traje od 1. lipnja do 30. rujna. Podsjećamo, požar koji je planuo u nedjelju poslijepodne u Vrpolju kod Šibenika i proširio se na brdo kod Grebaštice i dalje gori. Od ponedjeljka ujutro u gašenju su pomagala dva kanadera.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene