Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Snimka koja otkriva kako je atentator napao Fica: Otkriveno što je izgovorio prije nego što je zapucao

uzrok još nepoznat

FOTO Objavljene fotografije s mjesta pada Prigožinova aviona: Izlaze i detalji o onome što je nađeno u olupini

Objavljene fotografije s mjesta pada Prigožinova zrakoplova
Objavljene fotografije s mjesta pada Prigožinova zrakoplova Afp
Aktualno Galerija Objavljene fotografije s mjesta pada Prigožinova zrakoplova Objavljene fotografije s mjesta pada Prigožinova zrakoplova Foto: Afp Objavljene fotografije s mjesta pada Prigožinova zrakoplova Objavljene fotografije s mjesta pada Prigožinova zrakoplova Foto: Afp Objavljene fotografije s mjesta pada Prigožinova zrakoplova Objavljene fotografije s mjesta pada Prigožinova zrakoplova Foto: Afp Objavljene fotografije s mjesta pada Prigožinova zrakoplova - 4 Objavljene fotografije s mjesta pada Prigožinova zrakoplova - 4 Foto: Afp +1 Objavljene fotografije s mjesta pada Prigožinova zrakoplova - 5 Galerija 1/6 >>
Objavljene su fotografije s mjesta pada zrakoplova za koji se vjeruje da je prevozio šefa Wagnera Jevgenija Prigožina.

Avion Embraer Legacy 600, za koji se vjeruje da je prevozio Jevgenija Prigožina, srušio se u srijedu u blizini ruskog Tvera nakon što je poletio iz Moskve. Objavljene fotografije s mjesta nesreće pokazuju olupine zrakoplova u blizini sela Kuženkino u Tverskoj regiji.

Moscow Times objavio je da je Prigožinov telefon pronađen na mjestu nesreće, iako njegovo tijelo još nije identificirano, prenosi Kyiv Independent.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Dubrovniku Dvojica Srba radila nered i mokrila po Hajdukovu muralu: Muškarac ih htio spriječiti pa dobio batine

Mlažnjak nije pokazivao znakove problema sve do iznenadnog pada primljene visine u posljednjih 30 sekundi, pokazuju podaci. 

Istraga o padu još je u tijeku te nema službenih informacija, a bivši britanski obavještajac Christopher Steele vjeruje da je zrakoplov u kojem je bio Jevgenij Prigožin srušen eksplozivnom napravom.

Pročitajte i ovo Urfan Sharif, Sara Sharif i Beinsah Bastool "bila je sretno dijete" Novi detalji o slučaju misteriozne smrti djevojčice (10): "Došla je u školu s posjekotinama i masnicama. Moja kći pitala ju je što se dogodilo..."

Vladimir Putin prvi se put obratio javnosti nakon vijesti o padu zrakoplova. Njegovo obraćanje na samitu skupine BRICS bilo je kratko i trajalo je nekoliko minuta, ali nije spomenuo Prigožina.

Model mlažnjaka u kojem je bio Prigožin u svojoj povijesti imao samo jednu nesreću

Tvrtka Embraer objavila je da je svjesna zrakoplovne nesreće u Rusiji u kojoj je sudjelovao model Legacy 600, no dodali su da nema daljnje informacije o slučaju i da ne pruža usluge podrške za mlažnjak od 2019.

"Embraer se pridržavao međunarodnih sankcija uvedenih Rusiji", poručila je tvrtka. Sankcije sprječavaju zapadne proizvođače zrakoplova da osiguravaju dijelove ili podršku za zrakoplove koji djeluju u Rusiji.

Samo je jedna zabilježena nesreća s Legacyjem 600, prema International Aviation HQ-u, a zbila se 2006. kada se u letu sudario sa zrakoplovom Boeing 737-800 na svom putu iz tvornice Embraer prema Sjedinjenim Državama. Zrakoplov Boeing oboren je i svih 154-ero putnika je poginulo. Pilot Embraera prizemljio je zrakoplov bez žrtava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene