Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"bila je sretno dijete"

Novi detalji o slučaju misteriozne smrti djevojčice (10): "Došla je u školu s posjekotinama i masnicama. Moja kći pitala ju je što se dogodilo..."

Urfan Sharif, Sara Sharif i Beinsah Bastool
Urfan Sharif, Sara Sharif i Beinsah Bastool Foto: Policija Surrey
Smrt djevojčice u Surreyju već danima potresa javnost u Velikoj Britaniji. Deset mjeseci prije nego što je tijelo Sare Sharif (10) pronađeno u kući u Velikoj Britaniji susjedi su je viđali punu modrica i ozljeda na glavi i licu, doznalo se.

Točan uzrok smrti Sare Sharif još nije poznat, ali obdukcija je pokazala da je malena imala višestruke ozljede na više dijelova tijela. To potvrđuju i svjedočanstva susjeda, koji kažu kako je 10-godišnjakinja došla u školu puna modrica i ozljeda dan prije nego što je učiteljica kazala kako više neće pohađati školu.

"Netom prije uskršnjih praznika došla je u školu s posjekotinama i masnicama na licu i vratu. Moja kći pitala ju je što joj se dogodilo, a Sara je odgovorila da je pala s bicikla", ispričala je za BBC Jessica, majka djevojčice koja je sa Sarom išla u razred u školu St. Mary.

"Idućeg dana učiteljica je kazala kako je Sara napustila školu i kako će se ubuduće školovati kod kuće", dodala je Jessica i kazala kako se u to vrijeme obitelj Sharif preselila u 20 minuta udaljeni Woking.

Pročitajte i ovo Ilustracija ugrožavanje prometa Opasan trend u Hrvatskoj koji može dovesti do velikih tragedija: Ne pomažu ni visoke kazne

Saru je opisala kao sretno i samopouzdano dijete koje je voljelo ići u školu.

Urfan Sharif, Sara Sharif i Beinsah Bastool Sara Sharif (Foto: Policija Surrey/Screenshot)

Druga susjeda, koja je živjela blizu obitelji kad se Sara već školovala kod kuće, djevojčicu je opisala kao tihu i rezerviranu. Britanskim medijima ispričala je kako je često Saru viđala s bebom u rukama, a "nikad je nije vidjela da se smije". Očevoj partnerici Beinash Bastool prigovorila je što malena ne ide u školu i ne druži se s vršnjacima, a ona je kazala kako ima dovoljno prijatelja u džamiji i na tečaju plivanja.

Tijelo djevojčice pronađeno je 10. kolovoza u kući u Surreyju nakon što su njezin otac, koji ima još petero djece u dobi od jedne do 13 godina, te njegova partnerica i brat otišli iz zemlje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Sjednica Vlade Plenković: ''Nije prihvatljivo da se dižu cijene koje nemaju veze s troškovima ili rastom cijena inputa''

Policija Velike Britanije surađuje s pakistanskim vlastima kako bi ušli u trag Sarinu ocu Urfanu Sharifu (41), njegovoj partnerici Beinsah Bastool (29) i bratu Faisalu Maliku (28). Pakistanska policija ispitala je Sarina strica Imrana, koji je kazao kako je malena pala niz stepenice i slomila vrat te tvrdi da nije vidio svoga brata Urfana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene