Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10 mrtvih

VIDEO Prigožinov zrakoplov srušila protuzračna obrana? Geraščenko objavio novi video pada aviona

Pad zrakoplova
Pad zrakoplova Foto: Screenshot/X
Savjetnik ministra unutarnjih poslova Ukrajine, Anton Geraščenko na svom X kanalu objavio je snimku koja prikazuje pad zrakoplova u kojem je bio Jevgenij Prigožin.

Geraščenko je na X platformi napisao kako ruski Telegram kanal VChK-OGPU tvrdi da je svjedok prijavio dvije eksplozije, nalik ispaljivanju projektila, koje su se čule na nebu prije nego što se Prigožinov avion srušio.

Pročitajte i ovo Putin 80. obljetnici pobjede sovjetskih trupa u bitci kod Kurska Prigožin na popisu putnika Nevjerojatno! Pogledajte gdje je bio Vladimir Putin

"Bila su dva praska. Kad sam čuo prvu eksploziju, samo sam podigao glavu i vidio sam kako frcaju iskre", prenose njegovu izjavu. "Nakon prvog praska avion se počeo dimiti, a drugi put, kad je došlo do eksplozije, očito je eksplodirao motor. I vidio sam ga kako kruži i onda se srušio", tvrdi svjedok nesreće.

 

 

Ove izjave idu u prilog onima koje je na Telegramu objavio kanal Grey Zone, blizak Wagneru, a koji tvrdi da je Prigožinov zrakoplov srušila protuzračna obrana u regiji Tver sjeverno od Moskve.

Garaščenko je također objavio i fotografije dijelova aviona, na kojima se, kako tvrdi, jasno vidi djelovanje protuzračnog streljiva. 

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene