Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Flightradar24

Kobnih 30 sekundi: Ovako su izgledali posljednji trenuci leta aviona u kojem je poginuo Prigožin

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožin Foto: Afp/Screenshot
Flightradar24 objavio je podatke o posljednjim trenucima leta aviona u kojem je poginuo šef Wagnera Jevgenij Prigožin.

Avion Embraer Legacy 600, za koji se vjeruje da je prevozio Jevgenija Prigožina, srušio se u srijedu u blizini ruskog Tvera nakon što je poletio iz Moskve.

Mlažnjak nije pokazivao znakove problema sve do iznenadnog pada primljene visine u posljednjih 30 sekundi, pokazuju podaci.

Švedska internetska usluga koja prikazuje informacije o praćenju leta zrakoplova u stvarnom vremenu Flightradar24 objavila je analizu posljednjih pola sata leta.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin iz minute u minutu Putin se prvi put oglasio o padu aviona: "Prigožin je napravio ozbiljne pogreške"

Prijamnici u mreži Flightradar24 prvi su primili podatke iz zrakoplova u 14:46 po UTC-u (16:46 po hrvatskom vremenu). Zrakoplov se penjao na visinu krstarenja od 28.000 stopa (oko 8,5 kilometara) od 14:59 UTC do 15:11 UTC, a podatke je nastavio slati do 15:20:14 UTC, prenosi Index.hr.

Izravnao se na 28.000 stopa u 15:10 UTC, a nakon toga je avion nastavio letjeti ravnomjernom brzinom do 15:19 UTC, kada se okomita brzina dramatično smanjuje i zrakoplov se nakratko spušta, pa penje na maksimalnu visinu od 30.100 stopa prije spuštanja natrag na otprilike 27.500 stopa.

Ian Petchenik, koji radi za Flightradar24, rekao je za Reuters da je mlažnjak Embraer Legacy 600 napravio iznenadnu vertikalu.

Ponovno se penje i doseže 29.300 stopa prije nego što se opet izravna. Zatim se spušta, s konačnim podacima primljenim u 15:20:14 UTC na visini od 19.725 stopa, što je visina od oko 6 kilometara.

Ruska agencija za civilno zrakoplovstvo, Rosaviacia, objavila je da su šef Wagnera Jevgenij Prigožin i njegov istaknuti zapovjednik Dmitrij Utkin bili među putnicima u zrakoplovu koji se srušio u Rusiji. Agencija je dostavila imena svih sedam putnika i tri člana posade za koje se sada zna da su bili u avionu Embraer, koji se u srijedu srušio u blizini Moskve.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene