Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Sastanak Putin Timošenko

EU traži da se plinsku krizu riješi ovaj vikend

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija i Ukrajina imaju ovaj vikend "posljednju priliku" da riješe spor oko plina koji blokira isporuku Europi ili će trpjeti njihovi odnosi s Europskom unijom, poručila je u petak Europska komisija.

Ruski premijer Vladimir Putin i ukrajinska premijerka Julija Timošenko planiraju se sastati u subotu u Moskvi kako bi pokušali riješiti krizu, zbog koje je blokirana isporuka plina 18 europskih država usred najveće zime. EU istoga dana šalje izaslanstvo na razgovore u Moskvu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREKID UVOZA Putin poslao poruku Europi: "Neprijateljske zemlje priznaju da ne mogu bez ruskog plina" Slika nije dostupna 'Intenzivno se radi na interventnom uvozu' Hrvatska u očajničkoj potrazi za plinom

>> Nastavljen interventni uvoz plina

>> Putin predložio osnivanje konzorcija za dobavu plina Europi

'Europska komisija smatra da su sastanci predstojećih dana posljednja i najbolja prilika za Rusiju i Ukrajinu da pokažu da doista žele riješiti spor', rekao je glasnogovornik Europske komisije Johannes Laitenberger. 'Što se tiče idućeg tjedna, morat ćemo razmotriti točku po točku naše odnose s Rusijom i Ukrajinom i ocijeniti u svakom slučaju možemo li nastaviti kao do sada', dodao je. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene