Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđen i prije Mursijeva pada

Egipat: Nekadašnjem Mursijevom premijeru potvrđena zatvorska kazna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud u Egiptu potvrdio je jednogodišnju zatvorsku kaznu nekadašnjem predsjedniku egipatske vlade za vrijeme svrgnutog šefa države Mohameda Mursija.

Egipatski sud potvrdio je u ponedjeljak jednogodišnju zatvorsku kaznu bivšem premijeru Hišamu Kandilu koji je vodio vladu svrgnutog predsjednika Mohameda Mursija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gostovao u Dnevniku Nove TV Cvrtila: Malo je čudno da je kemijski napad u Siriji izveden baš sada Slika nije dostupna Neočekivani potez Mubaraka usred kaosa u Egiptu puštaju na slobodu?

>> FOTO Fotografija iznenadila milijune

Kandil je osuđen u travnju, prije Mursijeva pada 3. srpnja, jer nije proveo odluku suda o renacionalizaciji tekstilne kompanije koju je prodala vlada bivšega autoritarnog predsjednika Hosnija Mubaraka.

Sudac Kaled Hasan rekao je da se kazna sada mora izvršiti.

Mursi je imenovao Kandila u srpnju 2012. nakon što je političar Muslimanskog bratstva osvojio prve slobodne predsjedničke izbore.

Mursija je 3. srpnja svrgnula vlada nakon masovnih prosvjeda protiv njegove vladavine i otada se nalazi u pritvoru pod optužbom za ubojstva prosvjednika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene