454549
454549
454549
454549
454549

Danska kraljica šokirala stavovima u svojoj knjizi

  • , 23.10.2016., 14:24
  • Autor:
  • komentara

Živjeti u Danskoj nije dovoljno da se ta osoba smatra Dancem, napisala je danska kraljica Margrethe II. u svojoj novoj knjizi, što je među nekima izazvalo začuđenost jer od kraljice nisu očekivali tako strog stav o migracijama.

 
 
 
 
Margrethe II. (Foto: AFP)
Margrethe II. (Foto: AFP)

Nova kraljičina knjiga "Najdublji korijeni" izaći će u četvrtak, no njezini dijelovi su objavljeni u nedjeljnom izdanju novina Berlingske.

"Nije zakon prirode da se Dancem postaje živeći u Danskoj", citiraju novine knjigu.

Kraljica ohrabruje Dance da govore o vrijednostima na kojima je izgrađena njihova država, te da ne bježe od postavljanja standarda za one koji se žele uključiti u dansko društvo.

"Na tome trebamo raditi, a nekad trebamo blokirati vrata sa stolicom i reći 'Hej, to nije dozvoljeno", stoji u knjizi.

Povjesničar Sebastian Olden-Jorgensen smatra kako nije neobično da Margrethe iznosi svoje mišljenje o trenutnim događanjima, no da se njezin stav oko ovog pitanja promijenio.

"Kraljica sluša zabrinutost svog naroda te sad reagira na promjenu konsenzusa, zamijenivši pretjerano tolerantan i prijateljski odnos prema migrantima sve većom brigom", rekao je Olden-Jorgensen za novinsku agenciju Ritzau.

Danska je jedna od najpoželjnijih destinacija migranata, zbog čega je bila primorana na svojim granicama uvesti pojačanu kontrolu, te je od onih koji ulaze u državu tražila da predaju svoje vrijedne stvari kako bi joj nadoknadili za ono što će im pružiti. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se