Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dinamo osigurao naslov prvaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dinamo je s 4:1 pobijedio Međimurje i potvrdio naslov prvaka budući da je 4 kola prije kraja prvenstva prednost nad Hajdukom nedostižnih 13 bodova. Produženi se praznični vikend još kako osjetio u Maksimiru.

Na tribinama se okupilo tek oko 3000 gledatelja i tek su glasni Bad Blue Boysi stalnim navijanjem davali natjecateljski ton utakmici. A Dinamovo je otvaranje bilo sjajno! Već u prvom pravom napadu, u 4. minuti, plavi su poveli, piše Večernji list. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Engleska nogometna 'gay' ekipa osvojila naslov svjetskog prvaka Slika nije dostupna Euro - Slavlje navijača diljem Španjolske

Napad je započeo Ćorluka na desnom boku, lijepo je proigrao Sammira koji je filigranski točno centrirao loptu na glavu Luki Modriću. A Dinamov se razigravač naklonio i udarcem glavom (!) smjestio loptu u mrežu! 

Tim je pogotkom ujedno srušen još jedan rekord - bila je to 29. uzastopna Dinamova službena utakmica na kojoj su Zagrepčani zatresli suparničku mrežu! Dosadašnji je rekord od 28 utakmica s postignutim pogotkom držala momčad koja je igrala u sezoni 1997./1998.

Pa iako je početak bio obećavajući, do kraja prvoga dijela nismo vidjeli gotovo ništa, barem s Dinamove strane! Kao da su se modri zadovoljili ranim i minimalnim vodstvom, zaprijetili su još tri puta (Carlos, Eduardo, Pokrivač). Gosti su potkraj prvoga dijela osjetili da se plavima baš i ne igra, pa su nekoliko puta i konkretno zaprijetili.

Jednom je Lončarić obranio Racov udarac, drugi je put Tadić s gol-crte izbio loptu nakon Bratkovićeva pokušaja, treći je put Peraica s pet metara prebacio vrata! Bila su to dovoljne opomene da Dinamov trener Branko Ivanković održi žešći sastanak u poluvremenu. U prvom je napadu u drugom poluvremenu (47. minuta) Sammir ubacio loptu s desne strane a Danijel Štefulj je nespretno reagirao i loptu poslao u vlastitu mrežu.

Četiri minute kasnije Pokrivač je izgubio loptu na sredini terena, uzeo ju je Piškor. Dinamov vratar Filip Lončarić nepotrebno je istrčao, Piškor ga je pretrčao i pospremio u praznu mrežu. 

U završnici je Dinamo ubacio u višu brzinu te je u 87. minuti Mikić zabio za 3:1, a samo tri minute kasnije Vedran Ćorluka je postavio konačan omjer (4:1) za veliko slavlje modrih.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene