Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Željeznička nesreća

Županijski sud odbio zahtjev o dopuni istrage o Rudinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Splitu odbilo je danas zahtjev Županijskoga državnog odvjetništva u Splitu i tužitelja Michellea Squiccimarroa za pokretanjem dodatne istrage o teškoj željezničkoj nesreći koja se dogodila lani u srpnju u Rudinama, a u kojoj je poginulo šest osoba, potvrdio je popodne glasnogovornik Županijskoga suda u Splitu Neven Cambi.

'Izvanraspravno sudsko vijeće zapravo je prihvatilo neslaganje istražnog suca s pokretanjem dodatne istrage o toj željezničkoj nesreći jer se smatra da se dodatnim vještačenjem ne bi doznalo ništa novo što već nije poznato iz dosadašnje istrage', rekao je Cambi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ratni zločin Optužnica protiv 13-torice viših časnika bivše JNA Slika nije dostupna Istraga zbog prodaje zlatarbistričke jajare

Županijsko državno odvjetništvo i tužitelj Squiccimarro zatražili su od istražnoga suca Svaline u siječnju ove godine novo, to jest dodatno vještačenje nakon dopisa Centra za kriminalističko vještačenje 'Ivan Vučetić' iz Zagreba u kojemu se navodi da se došlo do spoznaje kako je nagibni vlak koji je doživio nesreću, osim glavnog računala, imao i servisno računalo.

Istražni sudac Svalina prije je izjavljivao kako nema potrebe za dodatnom istragom jer je pregledano i glavno računalo na kojemu su, po njegovim tvrdnjama, svi podatci. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene