Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U organizaciji sindikata

ZA ili PROTIV: Počelo glasovanje radnika o generalnom štrajku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izjašnjavanje radnika o generalnom štrajku kojim se želi spriječiti donošenja novog Zakona o radu i Zakona o povremenim poslovima trajat će do 24. siječnja.

U ponedjeljak je počelo izjašnjavanje radnika o organiziranju generalnog štrajka.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 JEDNAKOST NA KUŠNJI Neka radna mjesta u Hrvatskoj posebno su ugrožena zbog krize na koju svijet reagira prekasno Slika nije dostupna Prikupljali potpise Podrška od 92 posto: Za opći štrajk 252.780 članova sindikata

'Jeste li za organiziranje generalnog štrajka u Republici Hrvatskoj sa svrhom sprečavanja donošenja novog Zakona o radu i Zakona o povremenim poslovima?', pitanje je na koje će zaokruživanjem  ZA organiziranje generalnog štrajka ili PROTIV organiziranja generalnog štrajka od 13. do 24 siječnja odgovarati radnici.

Izjašnjavat će se članovi sindikata udruženih u pet sindikalnih središnjica.

Sindikati pripremaju generalni štrajk

'Odgovorom na pitanje radnici šalju poruku vladajućima žele li divlji kapitalizam ili socijalno uređeno tržište rada odnosno kakvu budućnost žele sebi, svojoj djeci, unucima… Naime, radni odnosi su temeljni odnosi bilo koje ljudske zajednice!', poruka je organizatora.

Kada se obrade prikupljeni podaci predstavnici pet sindikalnih središnjica izvijestit će javnost o rezultatima. Priopćenje kojim se obavještava javnost o početku prikupljanja potpisa potpisali su Krešimir Sever (NHS), Mladen Novosel (SSSH), Vilim Ribić (MHS), Ozren Matzijašević (HURS) i Damir Jakuš (URSH).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene