Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Želimo znati

VIDEO: Djeca iz Mirkovaca dobit će semafor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon 5 objavljenih reportaža o osnovnoškolcima iz Mirkovaca, koji svakoga dana igraju ruski rulet pretrčavajući opasnu cestu ispred škole, stiglo je rješenje. U Mirkovce nakon dvije godine natezanja stiže semafor.

Dvije godine roditelji su pisali pisma, skupljali potpise za peticiju, ne bi li dobili semafor. Posljednje što su namjeravali učiniti bilo je blokada ceste svojim tijelima. Na sreću, to više nije potrebno. Krenula je napokon izgradnja semafora koji će malim Mirkovčanima na putu do znanja omogućiti da živi i zdravi stignu do škole, a njihovim roditeljima miran san. Semafor će koštati 380 000 kuna koje ipak nisu morali prikupljati sami roditelji, koji su na to bili spremni. Semafor će izgraditi Hrvatske ceste i Županijska uprava za ceste potaknuti stalnim medijskim pritiskom i reportažama Nove TV koji su iz tjedna u tjedan upozoravale na neodgodivost rješavanja problema sigurnosti mirkovačkih školaraca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uspjeh akcije Želimo znati Mirkovci: Ispred škole napokon semafor Slika nije dostupna Mirkovci se žele otcijepiti od Vinkovaca Roditelji će tijelima blokirati cestu?!

>> Roditelji će tijelima blokirati cestu?!

>> Vapaj roditelja ne dopire do nadležnih, novac za semafore prikupit će sami

Ispred škole u Mirkovcima naveliko se lopata. Kopaju se rupe, buši se beton. Buka nikomu ne smeta. 'Mi smo presretni. Evo konačno da nakon 2 godine i zahvaljujući roditeljima, nama u školi i Novoj TV uspjeli smo dobiti semafor', kaže ravnatelj OŠ Nikola Tesla u Mirkovcima Anto Vidović.

Prvo zeleno svjetlo na novom će semaforu zasjat će za dva do tri tjedna. Još jučer očajni, danas zadovoljni roditelji. Osobno su se došli uvjeriti da semafor nije prazno obećanje. 'Jako smo zadovoljni. To je super moderan semafor. Tako nešto rijetko tko ima, pogotovo u Slavoniji', dodaje jedan o roditelja.

Osim što će regulirati promet, super-semafor će i mjeriti brzinu vozačima. 'Investicija je nekih 380 tisuća kuna bez PDV-a. Od toga Hrvatske ceste će financirati 190 tisuća kuna', objašnjava Dubravko Kos iz Hrvatskih cesta. Ostatak novca pronašao se u blagajni Županijske uprave za ceste Vukovarsko-srijemske županije. Semafor je dosita skupa investicija, no sigurnost djece nema cijenu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene