Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odustali od političara:

Roditelji sami prikupljaju sredstva za semafor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U večerašnjem Dnevniku Nove TV u sklopu kampanje 'Želimo znati' slijedi nastavak nevjerojatne priče iz Mirkovaca.

Učenici tamošnje osnovne škole i njihovi roditelji ne nailaze na razumijevanje u Gradskom vijeću grada Vinkovaca, iako očekuju samo sredstva za izgradnju semafora pred školom kako bi mališane zaštitili pri prelasku opasne prometnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobili tek pješački prijelaz, žele semafor Do škole preko ceste na kojoj su i jučer stradale tri osobe Slika nije dostupna Želimo znati Preživjeti put do škole: Ugroženi mirkovački školarci

Nevjerojatno zvuči nedostatak volje gradskih vlasti da zaštite živote vlastite djece. Roditelji mirkovačke djece ogorčeni su reakcijom gradonačelnika Mladena Karlića koji o ovoj temi ne želi niti razgovarati. Odlučili su tako preuzeti rješenje problema u svoje ruke i organizirati akciju prikupljanja sredstava za kupnju semafora koji stoji između 100 i 400 tisuća kuna.

Ako grad ne želi zaštititi njihovu djeci, učinit će to, kažu, sami. Postavlja se pitanje čemu služi gradska vlast ako ne da brine za sigurnost svojih građana te tko će odgovarati u slučaju da neko dijete strada na putu do škole.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene