Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelniku tema dosadna?!

Vapaj roditelja ne dopire do nadležnih, novac za semafore prikupit će sami

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U akciji Nove TV 'Želimo znati' izvještavali smo o svakodnevnoj borbi malih osnovnoškolaca iz Mirkovaca s tisućama kamiona i automobila na cesti koji im prijete na putu do škole. Nakon prvog izvještaja Nove TV ispred školske zgrade postavljen je pješački prijelaz, koji nije dostatna zaštita malim Mirkovčanima.

No, vapaj roditelja ne dopire do nadležnih, a 250 djece, pretrčavajući iznimno prometnu i opasnu cestu svakodnevno se izlaže pogibelji. Semafor jedini može zaustaviti tisuće automobila i kamiona koji tutnje ispred mirkovačkih mališana.

Pročitajte i ovo Kamion se zabio u kuću kod Vinkovaca zabio se u kuću FOTO Šokantno svjedočanstvo: "Zatresla se kuća, žena vrišti i plače, pao je krov na dijete" Ilustracija Mještani nestrpljivi Započeo popravak semafora u Vrgorcu: Nisu radili iz neobičnog razloga

>> Roditelji sami prikupljaju sredstva za semafor

Mirkovačka djeca danas su sigurna, ne zbog postavljanja semafora, već zato što nema nastave. Nakon proljetnih praznika sve opet iznova. 'Ovo je prestrašno, ne samo zbog naše djece, već zbog svih budućih generacija koje će ići u školu. Strahujem za dijete i svaki dan ga prevodim preko ceste', kaže jedna majka.

Roditelji će uzeti stvar u svoje ruke

Od semafora nema ni 'S', a sudeći po ponašanju vinkovačkog gradonačelnika, neće ga ni biti. 'Ma ne budite dosadni, neću vama odgovoriti na to pitanje', izjavio je gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić.

Ponašanje gradonačelnika roditelje je posebno razljutilo. Pitaju se hoće li mu novinari biti dosadni kad se na ovoj cesti ugasi dječji život. 'Postoje toliki semafori u gradu koji nisu u funkciji. Mogu ih ovdje preseliti, ima ih po gradu gdje ih ne treba, kako je za njih bilo novaca?' pita se jedan od roditelja.

Pješački prijelaz je postavljen, prilaz je ostao neizgrađen. Roditelji će stoga uzeti stvar u svoje ruke. Počet će prikupljati novac za kupnju semafora. Traže i donatore. Jedan semafor stoji između 100 i 400 tisuća kuna. Dječji život - nema cijenu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene