Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radna terapija

VIDEO: Branitelji stambeno zbrinjavaju - jedni druge!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga branitelja iz Koprivnice jedina je u Hrvatskoj koja se volonterski bavi stambenim zbrinjavanjem branitelja - popravljaju krovove, grade kuće, žbukaju, i najvažnije - to im je ujedno i terapija.

Hrvatski branitelj Darko Glavašević već dugo nema gdje živjeti. Umjesto stare, trošne kućice, krov nad glavom bio mu je automobil. Došao je do ruba, no tada su uskačili prijatelji iz rata. 'A šta da Vam kažem, svi smo se mi borili za ovu državu, ali eto vidite... Bez akcije nema ništa', kroz suze je ispričao Glavašević.

Udruga branitelja iz Koprivnice 'Sveti Nikola' jedina je u Hrvatskoj koja provodi ovakav oblik radne terapije. Ovisno o veličini gradilišta, na teren ih izlazi i do 45. Darkova je kuća njihov 12. projekt. 'Mi smo svi školovani, ovdje je lepeza svih zanimanja. Od električara, keramičara, stolara, autolimara, automehaničara..', kazao je predsjednik Udruge Ivica Galinec te dodao kako svi oni rade potpuno besplatno, a materijal je uglavnom doniran. Novcem se, kažu u Udruzi, ne žele baviti, ali žele da oni i njihovi projekti mijenjaju dojam o braniteljima. 'Treba se stvoriti jedna drugačija sinergija. Ujediniti se u jednu udrugu i ovo je najbolji način za sprječavanje suicida', smatra Galinec.

Pročitajte i ovo Fizičko zlostavljanje - Ilustracija kaznene prijave Proširila se snimka: Maloljetnici zlostavljali autističnog mladića jer ne navija za Dinamo, pronašla ih policija Slika nije dostupna Javno obraćanje ministru 'Odlučite, ministre, što ćete reći žrtvama silovanja kada se pridruže braniteljima u šatoru'

Korisni su i sebi i društvu, a kad završe na Darkovoj kući u pomoć će priskočiti nekom drugom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene