Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jovanović predstavio plan

Uvodi se zdravstveni odgoj u škole: 'Seksualni odgoj dio je toga'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već sljedeće školske godine zdravstveni bi odgoj mogao u modularnom obliku nastave ući u hrvatski obrazovni sustav.

Najranije 2013. godine trebao bi postati redovni predmet u školama. Plan je u Rijeci predstavio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važno za roditelje Počeli upisi u prvi razred: Prvi put su online, samo je jedan grad izuzetak Ilustracija - 2 Kurikulumi Učenici u hrvatskim školama više neće slušati Prirodu i društvo: Stižu novi predmeti, objavljeni detalji

Cilj zdravstvenog odgoja je, kaže, približiti učenicima zdrav način života, kvalitetnu prehranu i više kretanja, a udaljiti ih od alkohola, cigareta i droga, te spriječiti neželjene učeničke trudnoće.

>> GROZD za dva programa zdravstvenog odgoja u školama

'Cilj zdravstvenog odgoja je da omogući da se od osnovne škole recimo od sedmog razreda ako bi to bio izborni predmet mijenjaju zdravstvene navike što znači prevenciju debljine, prevenciju bolesti srca i krvožilnog sustava, bolesti ovisnosti', rekao je Jovanović.

'Zdravstveni odgoj nije seksualni odgoj, svi koji tako kažu varaju ljude, seksualni odgoj je samo jedna nastavna cjelina u okviru zdravstvenog odgoja', kazao je također ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović danas u Rijeci, na tribini SDP-a posvećenoj toj temi.

Udruga roditelja Grozd - negoduje. Ne želi jedinstven program zdravstvenog odgoja u školama. Traže dva programa između kojih će roditelji moći odabrati pravi za svoje dijete. Kao pobjednike prethodnog natječaja, traže da ih se uključi u izradu programa. /M.B./T.Š./Agencija VLM)
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene